27500 Levnedsmiddelbioteknologi - kvalitet og ernæring |
Engelsk titel: Food Biotechnology - Quality and Nutrition |
Sprog: Dansk Point: 10, Ekstern censur. |
|
Type: civilkursus, udbydes under åben uddannelse, levnedsmiddelkursus |
Skemaplacering: |
F1 Kurset kører første gang F03
|
Eksamensplacering: |
F1-A (maj 27 2002), E1-A (dec 10 2001)
|
Vejledende placering: Midt i studiet. (civil), 6. semester (diplom) |
Undervisningsform: Forelæsninger samt gruppearbejde over i alt to temaer for hver gruppe. Udarbejdelse af rapporter/foredrag i grupper. |
Evalueringsform: Skriftlig eksamen og bedømmelse af rapport(er)
Skriftlig eksamen og bedømmelse af én rapport og ét foredragsmanuskript. Karakteren for hver del indgår med en tredjedel i den samlede eksamenskarakter |
Karakter: 13-skala |
Tidligere kursus: 30221 og 25232 |
Faglige forudsætninger: 25111,24101 / 27021, 27731, 25771 |
Pointspærring: 30221,25232 |
Kursusmål: At give de studerende en forståelse for hvorledes samspillet mellem råvare, procesteknologi samt lagrings- og distributionsteknologi influerer på slutproduktets sensoriske og ernæringsmæssige kvalitet. Herunder at give de studerende den nødvendige basale viden til at vurdere kvalitetsmæssige problemstillinger indenfor levnedsmiddelproduktion. |
Kursusindhold: Kvalitetsbegrebet – sensorisk, ernæringsmæssigt, mikrobiologisk mm. Levnedsmidlers hovedkomponenter (vand, kulhydrater, proteiner, lipider, vitaminer), deres struktur og funktion i de vigtigste råvarer og forarbejdede produkter, herunder bioteknologiske levnedsmidler, mikroflora og relaterede ingredienser (enzymer, starterkulturer). Kvalitetsforringende og kvalitetsforbedrende ændringer under forarbejdning og lagring. Metoder til kvalitetsbestemmelse af levnedsmidler (fysiske, kemiske, biokemiske, mikrobiologiske og sensoriske analyser). Fokus vil i hele kursusforløbet ligge på en diskussion af levnedsmidlers kvalitet set i forhold til de anvendte råvarer, forarbejdningsprocesserne og lagringsforholdene. |
Bemærkninger: Tilknyttede tilbud: 27505, 27520 |
Kontaktperson: Louise Heller Stahnke, building 221, (+45) 4525 2605, louise.stahnke@biocentrum.dtu.dk Vibeke Barkholt, building 224, (+45) 4525 2751, vibeke.barkholt@biocentrum.dtu.dk |
Institut: 027 BioCentrum-DTU |
Nøgleord: Levnedsmiddel, Kvalitet, Produktion, Ernæring, Smag |
Opdateret: 12-06-2001 |
|
|