DTU
Uddannelse
Forrige side | Gældende version Arkiv 2001/2002 
 
27500 Levnedsmiddelbioteknologi - kvalitet og ernæring
Engelsk titel: Food Biotechnology - Quality and Nutrition
Sprog:  Dansk    Point:  10, Ekstern censur.   
Type:  civilkursus, udbydes under åben uddannelse, levnedsmiddelkursus
Skemaplacering:   F1
Kurset kører første gang F03
Eksamensplacering:   F1-A (maj 27 2002), E1-A (dec 10 2001)
Vejledende placering:  Midt i studiet. (civil), 6. semester (diplom)
Undervisningsform:  Forelæsninger samt gruppearbejde over i alt to temaer for hver gruppe. Udarbejdelse af rapporter/foredrag i grupper.
Evalueringsform:  Skriftlig eksamen og bedømmelse af rapport(er)
Skriftlig eksamen og bedømmelse af én rapport og ét foredragsmanuskript. Karakteren for hver del indgår med en tredjedel i den samlede eksamenskarakter
Karakter:  13-skala
Tidligere kursus:  30221 og 25232
Faglige forudsætninger:  25111,24101 / 27021, 27731, 25771
Pointspærring:  30221,25232
Kursusmål:  At give de studerende en forståelse for hvorledes samspillet mellem råvare, procesteknologi samt lagrings- og distributionsteknologi influerer på slutproduktets sensoriske og ernæringsmæssige kvalitet. Herunder at give de studerende den nødvendige basale viden til at vurdere kvalitetsmæssige problemstillinger indenfor levnedsmiddelproduktion.
Kursusindhold:  Kvalitetsbegrebet – sensorisk, ernæringsmæssigt, mikrobiologisk mm. Levnedsmidlers hovedkomponenter (vand, kulhydrater, proteiner, lipider, vitaminer), deres struktur og funktion i de vigtigste råvarer og forarbejdede produkter, herunder bioteknologiske levnedsmidler, mikroflora og relaterede ingredienser (enzymer, starterkulturer). Kvalitetsforringende og kvalitetsforbedrende ændringer under forarbejdning og lagring. Metoder til kvalitetsbestemmelse af levnedsmidler (fysiske, kemiske, biokemiske, mikrobiologiske og sensoriske analyser). Fokus vil i hele kursusforløbet ligge på en diskussion af levnedsmidlers kvalitet set i forhold til de anvendte råvarer, forarbejdningsprocesserne og lagringsforholdene.
Bemærkninger:  Tilknyttede tilbud: 27505, 27520
Kontaktperson:  Louise Heller Stahnke, building 221, (+45) 4525 2605, louise.stahnke@biocentrum.dtu.dk
Vibeke Barkholt, building 224, (+45) 4525 2751, vibeke.barkholt@biocentrum.dtu.dk
Institut: 027 BioCentrum-DTU
Nøgleord:  Levnedsmiddel, Kvalitet, Produktion, Ernæring, Smag
Opdateret:  12-06-2001