DTU
Uddannelse
Forrige side | Gældende version Arkiv 2001/2002 
 
27333 Kromatografiske metoder til bestemmelse af smag og aroma
Udbydes i samarbejde mellem BioCentrum-DTU og Mejeri- og Levnedsmiddelinstituttet (MLI) på KVL
Engelsk titel: Chromatographic Methods for Flavour Analysis
Sprog:  Dansk    Point:  5   
Type:  civilkursus, udbydes under åben uddannelse, levnedsmiddelkursus, Diplom(K)
Skemaplacering:   januar
I januar 2002 starter kurset den 14.1
Eksamensplacering:   Slutning af 3-ugers
Vejledende placering:  Sidst i studiet. (civil), 6. eller 7. semester (diplom)
Undervisningsform:  Forelæsninger samt eksperimentelle øvelser/projektopgaver.
Evalueringsform:  Mundtlig fremlæggelse og bedømmelse af rapport(er)
Karakter:  bestået/ikke bestået
Tidligere kursus:  91569
Faglige forudsætninger:  27712 / 27021 / 27731 / 27931 / 03 06 11 (KVL)
Deltager begrænsninger:  Min. 12 Max. 24
Kursusmål:  At de studerende gennem teori og praksis i instrumentel analyse bliver i stand til at beskrive og vurdere indhold og dannelse af smags- og aromastoffer i et givet produkt.
Kursusindhold:  Smags- og aromastoffers kemiske og fysiske egenskaber, specielt med hensyn til interaktion mellem aromakomponenter og matricer. Princippet i forskellige prøveudtagningsmetoder til analyse af såvel flygtige som ikke flygtige komponenter. Princippet i kromatografisk analyse og detektion af smags- og aromastoffer (f.eks. GC, HPLC). Beskrivelse af flavourprofiler for udvalgte produkter, herunder baggrunden for deres forekomst og dannelse i produktet.
I den praktiske del udføres mindre øvelser eller projekter inden for områder som opsamlingsteknikker, kromatografi og detektion. Databehandling og statistisk analyse.
Bemærkninger:  Kurset henvender sig til både civil-, diplom- og levnedsmiddelstuderende, der ønsker større viden om metoder til analyse af såvel flygtige som ikke-flygtige komponenter. Disse kan stamme fra såvel levnedsmiddel som ikke-levnedsmiddel matricer.
Kontaktperson:  Marianne Kemner, building 378, (+45) 4525 5492, marianne.kemner@biocentrum.dtu.dk
Louise Heller Stahnke, building 221, (+45) 4525 2605, louise.stahnke@biocentrum.dtu.dk
og Michael A. Petersen, MLI/KVL, tlf. 35283243 e-mail: map@kvl.dk
Institut: 027 BioCentrum-DTU
Nøgleord:  Aroma, lugt, smag/flavour, Kromatografi
Opdateret:  18-04-2001