Vejledende placering: Sidst i studiet. (civil), 6. eller 7. semester (diplom) |
Undervisningsform: Forelæsninger samt eksperimentelle øvelser/projektopgaver. |
Evalueringsform: Mundtlig fremlæggelse og bedømmelse af rapport(er)
|
Karakter: bestået/ikke bestået |
Tidligere kursus: 91569 |
Faglige forudsætninger: 27712 / 27021 / 27731 / 27931 / 03 06 11 (KVL) |
Deltager begrænsninger: Min. 12 Max. 24 |
Kursusmål: At de studerende gennem teori og praksis i instrumentel analyse bliver i stand til at beskrive og vurdere indhold og dannelse af smags- og aromastoffer i et givet produkt. |
Kursusindhold: Smags- og aromastoffers kemiske og fysiske egenskaber, specielt med hensyn til interaktion mellem aromakomponenter og matricer. Princippet i forskellige prøveudtagningsmetoder til analyse af såvel flygtige som ikke flygtige komponenter. Princippet i kromatografisk analyse og detektion af smags- og aromastoffer (f.eks. GC, HPLC). Beskrivelse af flavourprofiler for udvalgte produkter, herunder baggrunden for deres forekomst og dannelse i produktet. I den praktiske del udføres mindre øvelser eller projekter inden for områder som opsamlingsteknikker, kromatografi og detektion. Databehandling og statistisk analyse. |
Bemærkninger: Kurset henvender sig til både civil-, diplom- og levnedsmiddelstuderende, der ønsker større viden om metoder til analyse af såvel flygtige som ikke-flygtige komponenter. Disse kan stamme fra såvel levnedsmiddel som ikke-levnedsmiddel matricer. |
Kontaktperson: Marianne Kemner, building 378, (+45) 4525 5492, marianne.kemner@biocentrum.dtu.dk Louise Heller Stahnke, building 221, (+45) 4525 2605, louise.stahnke@biocentrum.dtu.dk og Michael A. Petersen, MLI/KVL, tlf. 35283243 e-mail: map@kvl.dk |
Institut: 027 BioCentrum-DTU |
Nøgleord: Aroma, lugt, smag/flavour, Kromatografi |
Opdateret: 18-04-2001 |