Vejledende placering: Midt i studiet. (civil), 5. eller 6. semester (diplom) |
Undervisningsform: Forelæsninger, øvelser og ekskursion |
Evalueringsform: Mundtlig fremlæggelse og bedømmelse af rapport(er)
|
Karakter: bestået/ikke bestået |
Tidligere kursus: 30251 |
Faglige forudsætninger: 25111.24101 / 27021 |
Pointspærring: 30251 |
Deltager begrænsninger: Max. 20 |
Kursusmål: At give de studerende en teoretisk og praktisk viden om fisk og skaldyr som råvarer i fiskeriindustrien, for derigennem at kunne forstå betydningen af samspillet mellem fiskeråvarer, integreret kvalitetsstyring og procesteknologi. |
Kursusindhold: Kurset giver indblik i fiskeriindustrien, d.v.s. procesteknologi og kvalitetsstyring ved oparbejdning af konsumfisk til produkter og af industrifisk til fiskeprotein og -olie. Der undervises i fiskens anatomi, biokemi og mikrobiologi, og dette sættes i relation til fiskens sensoriske og funktionelle egenskaber for herigennem at opnå en forståelse for samspillet mellem råvare og teknologi. Automatiserede procesgange, kvalitetsmåling og -styring, hygiejne og arbejdsmiljø vil indgå i undervisningen. Havmiljøets indflydelse belyses ligeledes. Der undervises i akvatiske fødevareressourcer samt primær produktion og globale aspekter. Fiskens betydning som foder,hvor det igennem den rette fodersammensætning er muligt at "designe" opdrætsfisken, vil blive gennemgået. Lovgivningen på fiskeriområdet diskuteres især med henblik på forståelsen af EU's direktiv vedrørende egenkontrol. Endelig vil fiskeripolitikkens betydning for råvaretilførsel og eksport blive berørt. |
Bemærkninger: Dette kursus og/eller 27502 er en forudsætning for at udføre individuelle kurser og 5. studieår ved Afdelingen for Fiskeindustriel forskning. |
Institut: 027 BioCentrum-DTU |
Opdateret: 10-05-2001 |