Vejledende placering: Sidst i studiet. (civil), 6. eller 7. semester (diplom) |
Undervisningsform: Forelæsninger, seminar, projektarbejde og hjemmeopgaver. |
Evalueringsform: Mundtlig eksamen og bedømmelse af rapport(er)
|
Karakter: 13-skala |
Tidligere kursus: 30226, 30227 |
Faglige forudsætninger: 27500.30221 / 27711.30773 / 36100.91533.27710 |
Pointspærring: 30226.30227 |
Kursusmål: At sætte de studerende i stand til at forstå opbygning af levnedsmiddelproduktionsanlæg. Specielt fokuseres der på forståelse af samspillet mellem ressourcer og produktion samt processers indflyldelse på slutproduktkvaliteten. |
Kursusindhold: Anvenedelse af viden om procesteknologi (strømningsmekanik, masse- og varmeoverførsel og sammensætning af enhedsoperationer)ved beregninger, dimensionering og modellering af procesanlæg. Projektering af levnedsmiddelproduktionssystemer. Generel hygiejne i og hygiejnisk design af levnedsmiddelprocesudstyr. Anvendelse af kvalitetsstyringsprincipper, logistik og arbejdsmiljø. Der vil endvidere blive arrangeret virksomhedsbesøg. |
Bemærkninger: Kurset er obligatorisk for kødindustrilinien og mejerioverbygningen. |
Kontaktperson: Alan Friis, building 227, (+45) 4525 2613, alan.friis@biocentrum.dtu.dk Jørgen Risum, building 227, (+45) 4525 2962, jorgen.risum@biocentrum.dtu.dk |
Institut: 027 BioCentrum-DTU |
Nøgleord: Levnedsmidel, produktion, kvalitet, enhedsoperation |
Opdateret: 28-04-2001 |