DTU
Uddannelse
Forrige side | Gældende version Arkiv 2001/2002 
 
27520 Levnedsmiddelproduktionssystemer
Engelsk titel: Food Process Engineering
Sprog:  Dansk    Point:  10, Ekstern censur.   
Type:  civilkursus, udbydes under åben uddannelse, levnedsmiddelkursus
Skemaplacering:   E1
Eksamensplacering:   Aftales med læreren
Vejledende placering:  Sidst i studiet. (civil), 6. eller 7. semester (diplom)
Undervisningsform:  Forelæsninger, seminar, projektarbejde og hjemmeopgaver.
Evalueringsform:  Mundtlig eksamen og bedømmelse af rapport(er)
Karakter:  13-skala
Tidligere kursus:  30226, 30227
Faglige forudsætninger:  27500.30221 / 27711.30773 / 36100.91533.27710
Pointspærring:  30226.30227
Kursusmål:  At sætte de studerende i stand til at forstå opbygning af levnedsmiddelproduktionsanlæg. Specielt fokuseres der på forståelse af samspillet mellem ressourcer og produktion samt processers indflyldelse på slutproduktkvaliteten.
Kursusindhold:  Anvenedelse af viden om procesteknologi (strømningsmekanik, masse- og varmeoverførsel og sammensætning af enhedsoperationer)ved beregninger, dimensionering og modellering af procesanlæg. Projektering af levnedsmiddelproduktionssystemer. Generel hygiejne i og hygiejnisk design af levnedsmiddelprocesudstyr. Anvendelse af kvalitetsstyringsprincipper, logistik og arbejdsmiljø.
Der vil endvidere blive arrangeret virksomhedsbesøg.
Bemærkninger:  Kurset er obligatorisk for kødindustrilinien og mejerioverbygningen.
Kontaktperson:  Alan Friis, building 227, (+45) 4525 2613, alan.friis@biocentrum.dtu.dk
Jørgen Risum, building 227, (+45) 4525 2962, jorgen.risum@biocentrum.dtu.dk
Institut: 027 BioCentrum-DTU
Nøgleord:  Levnedsmidel, produktion, kvalitet, enhedsoperation
Opdateret:  28-04-2001