27580 Hygiejnisk design af procesudstyr til fødevareproduktion |
Engelsk titel: Hygienic design of processing equipment for the food industry |
Sprog: Dansk Point: 5, Ekstern censur. |
|
Type: civilkursus, udbydes under åben uddannelse, levnedsmiddelkursus |
Skemaplacering: |
januar og kun lige år Start 14.01.02
|
Eksamensplacering: |
Ingen eksamen i den ordinære eksamensperiode
|
Vejledende placering: Sidst i studiet. (civil), 7. semester (diplom) |
Undervisningsform: Forelæsninger, seminarer, gruppeopgaver og øvelser |
Evalueringsform: Mundtlig eksamen og bedømmelse af rapport(er)
|
Karakter: bestået/ikke bestået |
Deltager begrænsninger: Max. 20 |
Kursusmål: At sætte deltagerne i stand til at kunne designe udstyr til produktion af fødevarer, der opfylder gældende standarder og retningslinier for opnåelse af et høj hygiejnisk stade. |
Kursusindhold: Kurset omhandler gennemgang af normer og retningslinier for udformning af procesudstyr og hensigtsmæssigt materialevalg, med henblik på god produktionshygiejne og optimale rengøringsforhold. Konkrete cases fra virksomheder vil blive brugt som udgangspunkt for en mere dybdegående forståelse af hvordan designet påvirker hygiejnen i produktionsanlæg. Konkret vil der blive arbejdet med modifikation af udstyr med uhensigtsmæssigt design, test af hygiejne, strømningssimulering i procesudstyr, karakterisering af materialeoverflader og levetid af konstruktionsmaterialer samt interaktionen mellem materialer og biologisk tilsmudsning (biofilm), herunder betydningen af design af gode rengøringsprocedurer. |
Bemærkninger: Kurset henvender sig til måde maskin-, bioteknologi-, kemi- og levnedsmiddelingeniør studerende med en interesse for design af procesudstyr til fødevaresektoren. Kurset er et samarbejde mellem BioCentrum-DTU og Institut for Produktion og Ledelse. |
Kontaktperson: Alan Friis, building 227, (+45) 4525 2613, alan.friis@biocentrum.dtu.dk Lisbeth Rischel Hilbert, building 204, (+45) 4525 2193, lrh@ipl.dtu.dk |
Institut: 027 BioCentrum-DTU |
Nøgleord: konstruktion, levnedsmidler, materialer, hygiejne, rengøring |
Opdateret: 10-05-2001 |
|
|