DTU
Uddannelse
Forrige side | Gældende version Arkiv 2001/2002 
 
27580 Hygiejnisk design af procesudstyr til fødevareproduktion
Engelsk titel: Hygienic design of processing equipment for the food industry
Sprog:  Dansk    Point:  5, Ekstern censur.   
Type:  civilkursus, udbydes under åben uddannelse, levnedsmiddelkursus
Skemaplacering:   januar og kun lige år
Start 14.01.02
Eksamensplacering:   Ingen eksamen i den ordinære eksamensperiode
Vejledende placering:  Sidst i studiet. (civil), 7. semester (diplom)
Undervisningsform:  Forelæsninger, seminarer, gruppeopgaver og øvelser
Evalueringsform:  Mundtlig eksamen og bedømmelse af rapport(er)
Karakter:  bestået/ikke bestået
Deltager begrænsninger:  Max. 20
Kursusmål:  At sætte deltagerne i stand til at kunne designe udstyr til produktion af fødevarer, der opfylder gældende standarder og retningslinier for opnåelse af et høj hygiejnisk stade.
Kursusindhold:  Kurset omhandler gennemgang af normer og retningslinier for udformning af procesudstyr og hensigtsmæssigt materialevalg, med henblik på god produktionshygiejne og optimale rengøringsforhold. Konkrete cases fra virksomheder vil blive brugt som udgangspunkt for en mere dybdegående forståelse af hvordan designet påvirker hygiejnen i produktionsanlæg.
Konkret vil der blive arbejdet med modifikation af udstyr med uhensigtsmæssigt design, test af hygiejne, strømningssimulering i procesudstyr, karakterisering af materialeoverflader og levetid af konstruktionsmaterialer samt interaktionen mellem materialer og biologisk tilsmudsning (biofilm), herunder betydningen af design af gode rengøringsprocedurer.
Bemærkninger:  Kurset henvender sig til måde maskin-, bioteknologi-, kemi- og levnedsmiddelingeniør studerende med en interesse for design af procesudstyr til fødevaresektoren. Kurset er et samarbejde mellem BioCentrum-DTU og Institut for Produktion og Ledelse.
Kontaktperson:  Alan Friis, building 227, (+45) 4525 2613, alan.friis@biocentrum.dtu.dk
Lisbeth Rischel Hilbert, building 204, (+45) 4525 2193, lrh@ipl.dtu.dk
Institut: 027 BioCentrum-DTU
Nøgleord:  konstruktion, levnedsmidler, materialer, hygiejne, rengøring
Opdateret:  10-05-2001