Vejledende placering: Sidst i studiet. (civil), 7. semester (diplom) |
Undervisningsform: Forelæsninger, seminarer og gruppeopgaver. |
Evalueringsform: Mundtlig eksamen og bedømmelse af rapport(er)
|
Karakter: bestået/ikke bestået |
Deltager begrænsninger: Max. 25 |
Kursusmål: At give deltagerne en forståelse af skånsomme produktionsmetoder, kriterier for valg af hensigtsmæssig teknologi til forarbejdning af økologiske fødevarer og skabe en grundlæggende forståelse af interaktionen mellem produktionsmæssige forhold, distribution og økologi-tanken. |
Kursusindhold: Kurset vil omhandle teknologivalg i relation til forabejdning af økologiske fødevarer. Konkrete eksempler fra virksomhedder, der producerer økologiske råvarer vil blive brugt som udgangspunkt for en mere dybdegående forståelse af hvilke proceselementer, der kan betragtes som værende ”økologisk rigtige”, samt hvilke der ikke er det. Der skal arbejdes videre med de retningslinier, der eksisterer idag og med reference til begreber som skånsomhed i produktion og minimal processing skal der gives bud på nye retningsliner for forarbejdning af økologiske fødevarer. |
Bemærkninger: Kurset henvender sig til alle studerende (levnedsmiddel og civil) med kendskab til teknologi, der har interesse for økologi. Kurset er et samarbejde mellem BioCentrum-DTU og Institut for Produktion og Ledelse. |
Kontaktperson: Alan Friis, building 227, (+45) 4525 2613, alan.friis@biocentrum.dtu.dk Niels Heine Kristensen, building 303, (+45) 4525 6021, nhk@ipl.dtu.dk |
Institut: 027 BioCentrum-DTU |
Nøgleord: Økologi, levnedsmidler, procesteknologi, livscyklusanalyse, Skånsomhed |
Opdateret: 10-05-2001 |