27700 Fremstilling og karakterisering af levnedsmidler |
Engelsk titel: Production and Characterization of Food |
Sprog: Dansk Point: 5 |
|
Type: udbydes under åben uddannelse, levnedsmiddelkursus |
Skemaplacering: |
juni Start 17.06.02
|
Eksamensplacering: |
Ingen eksamen i den ordinære eksamensperiode
|
Vejledende placering: 2. semester |
Undervisningsform: Forelæsninger, seminar og øvelser |
Evalueringsform: Mundtlig fremlæggelse og bedømmelse af rapport(er)
|
Karakter: bestået/ikke bestået |
Tidligere kursus: 91924 |
Faglige forudsætninger: Fulgt undervisningen på levnedsmiddeluddannelsens 1. og 2. semester |
Pointspærring: 91923,91924 |
Kursusmål: At opnå et introducerende kendskab til nogle råvarer, hvorledes disse omdannes til levnedsmidler, hvorledes disse kan karakteriseres (fysisk, kemisk, biokemisk og mikrobiologisk) og hvorledes eksperimentelt arbejde planlægges og rapporteres. |
Kursusindhold: Omfatter en produktion af udvalgte levnedsmidler (f. eks. kvark, yoghurt, marmelade, hvedebrød, småkager, pommes frites, hønsepaté og fiskepaté). Det enkelte levnedsmiddel karakteriseres under hensyntagen til levnedsmidlets beskaffenhed: Biokemiske f.eks. lipider, proteiner, enzymer, farvestoffer, emulgatorer antistoffer mod salmonella; Mikrobiologiske f.eks. vækst, mikroskopering. udpladning og bestemmelse af bakterier (mælkesyrebakterier), svampe, gær; Fysiske f.eks. homogenitet, tekstur, viskositet, turbiditet, stabilitet, farve, tørstof, aske, volumen. |
Bemærkninger: Kurset er obligatorisk på levnedsmiddeluddannelsen. Kurset er et samarbejde mellem de forskellige sektioner i BioCentrum-DTU. Rapporter og resultater færdigevalueres i det følgende kursus 27710 |
Kontaktperson: Jørgen Risum, building 227, (+45) 4525 2962, jorgen.risum@biocentrum.dtu.dk |
Institut: 027 BioCentrum-DTU |
Nøgleord: levnedsmiddelproduktion |
Opdateret: 10-05-2001 |
|
|