DTU
Uddannelse
Forrige side | Gældende version Arkiv 2001/2002 
 
27700 Fremstilling og karakterisering af levnedsmidler
Engelsk titel: Production and Characterization of Food
Sprog:  Dansk    Point:  5   
Type:  udbydes under åben uddannelse, levnedsmiddelkursus
Skemaplacering:   juni
Start 17.06.02
Eksamensplacering:   Ingen eksamen i den ordinære eksamensperiode
Vejledende placering:  2. semester
Undervisningsform:  Forelæsninger, seminar og øvelser
Evalueringsform:  Mundtlig fremlæggelse og bedømmelse af rapport(er)
Karakter:  bestået/ikke bestået
Tidligere kursus:  91924
Faglige forudsætninger:  Fulgt undervisningen på levnedsmiddeluddannelsens 1. og 2. semester
Pointspærring:  91923,91924
Kursusmål:  At opnå et introducerende kendskab til nogle råvarer, hvorledes disse omdannes til levnedsmidler, hvorledes disse kan karakteriseres (fysisk, kemisk, biokemisk og mikrobiologisk) og hvorledes eksperimentelt arbejde planlægges og rapporteres.
Kursusindhold:  Omfatter en produktion af udvalgte levnedsmidler (f. eks. kvark, yoghurt, marmelade, hvedebrød, småkager, pommes frites, hønsepaté og fiskepaté). Det enkelte levnedsmiddel karakteriseres under hensyntagen til levnedsmidlets beskaffenhed: Biokemiske f.eks. lipider, proteiner, enzymer, farvestoffer, emulgatorer antistoffer mod salmonella; Mikrobiologiske f.eks. vækst, mikroskopering. udpladning og bestemmelse af bakterier (mælkesyrebakterier), svampe, gær; Fysiske f.eks. homogenitet, tekstur, viskositet, turbiditet, stabilitet, farve, tørstof, aske, volumen.
Bemærkninger:  Kurset er obligatorisk på levnedsmiddeluddannelsen. Kurset er et samarbejde mellem de forskellige sektioner i BioCentrum-DTU. Rapporter og resultater færdigevalueres i det følgende kursus 27710
Kontaktperson:  Jørgen Risum, building 227, (+45) 4525 2962, jorgen.risum@biocentrum.dtu.dk
Institut: 027 BioCentrum-DTU
Nøgleord:  levnedsmiddelproduktion
Opdateret:  10-05-2001