DTU
Uddannelse
Forrige side | Gældende version Arkiv 2001/2002 
 
27706 Praktik for levnedsmiddelingeniører
Engelsk titel: Trainee Period for Food Science and Technology Students
Sprog:  Dansk    Point:  25   
Type:  levnedsmiddelkursus
Skemaplacering:   Forår
Efterår
Eksamensplacering:   Ingen eksamen i den ordinære eksamensperiode
Vejledende placering:  6. semester
Undervisningsform:  Arbejde på en virksomhed eller institution med tilhørende rapportskrivning.
Evalueringsform:  Bedømmelse af opgave(r)/rapport(er)
Karakter:  bestået/ikke bestået
Faglige forudsætninger:  De for praktiksemesteret gældende
Kursusmål:  Kurset tilsigter at give de studerende:
(1) En eller flere af følgende kvalifikationer: (a) Praktisk kendskab til kemisk analyseteknik vedrørende levnedsmidler, herunder udvikling af nye analysemetoder, (b) Praktisk kendskab til produkt- og procesudvikling indenfor levnedsmiddelområdet, (c) Praktisk kendskab til levnedsmiddelindustrielle anlægs opbygning og funktion, herunder reperation og vedligehold, (d) Praktisk kendskab til offentlige kontrolforanstaltninger indenfor levnedsmiddelområdet.
(2) Forståelse af økonomiske, sociale, miljø- og arbejdsmiljømæssige forhold.
(3) Indsigt i en virksomheds / institutions sociale og administrative miljø (kommunikation og samarbejde mellem medarbejdere på flere niveauer samt regler og administrative rutiner).
(4) Øvelse i at forelægge arbejdsresultater i rapporter af varierende detailleringsgrad.
Kursusindhold:  Efter aftale mellem virksomheden / institutionen, BioCentrum-DTU og de studerende formuleres et par mindre arbejdsprojekter med tilhørende rapportering. Der udarbejdes tillige en beskrivelse af (dele af) virksomheden / institutionen (jfr. rapport-skrivningsvejledning og kursusmål 2 og 3).
Bemærkninger:  Obligatorisk for at afslutte levnedsmiddelingeniøruddannelsen. Den studerende kan påbegynde levnedsmiddelingeniørpraktikken, når den studerende har bestået obligatoriske kurser svarende til 105 point.
Kontaktperson:  Hans-Jesper Seidel Nielsen, building 378, (+45) 4525 5513, hans-jesper.s.nielsen@biocentrum.dtu.dk
Institut: 027 BioCentrum-DTU
Opdateret:  21-05-2001