DTU
Uddannelse
Forrige side | Gældende version Arkiv 2001/2002 
 
27710 Levnedsmiddelproduktion
Engelsk titel: Food Production
Sprog:  Dansk    Point:  10, Ekstern censur.   
Type:  udbydes under åben uddannelse, levnedsmiddelkursus
Skemaplacering:   E3
Eksamensplacering:   Ingen eksamen i den ordinære eksamensperiode
Vejledende placering:  3. semester
Undervisningsform:  Forelæsninger, cases, øvelser og projekt(er). Tre produktionslinier bruges som cases, hver afsluttes med en tællende spottest (multiple choice). Kurset afsluttes med et gruppearbejde (en case med projektrapport og fremlæggelse ved seminar)
Evalueringsform:  Mundtlig fremlæggelse og bedømmelse af rapport(er)
Deltagelse i eksamen er betinget af godkendelse af seminar. Spottestene vil finde sted : 28-9, 26-10 og 23-11. Seminar vil finde sted i uge 49.
Karakter:  13-skala
Faglige forudsætninger:  27700 eller 91924
Pointspærring:  91533
Kursusmål:  Efter at have gennemført dette kursus skal de studerende være i stand til at : overskue en levnedsmiddelproduktion (flow-sheet, masse- og energibalancer, identifikation af enkelte operationer, deres virkning og formål). Kunne estimere virkninger ved brug af beregningsværktøjer, se sammenhænge i et produktionsforløb, vurdere aspekter af levnedsmiddelsikkerhed og -kvalitet, vurdere beregningsresultater og anvendelighed af forskellige operationer . De studerende skal sammen med kurset Levnedsmiddelteknologi (27711) kunne foretage beregninger, der er nødvendige ved procesvurderinger (konservering, holdbarhed, energiforbrug, dimensionering o. lign.).
Kursusindhold:  I kurset behandles emner indenfor : Masse- og energibalancer, varmetransmission, drabs- og varmeresistenskurver, forbehandling af råvarer, blanding og formning, separering, koncentrering, varmebehandling, tørring, bagning, køling og frysning.
Bemærkninger:  Kurset er obligatorisk for alle studerende på levnedsmiddeluddannelsen. Vægtningen mellem delelementerne i kursets karakter er: Skriftlig eksamen: spottest: rapport fra gruppearbejde = 2 : 2 : 3.
Kontaktperson:  Jørgen Risum, building 227, (+45) 4525 2962, jorgen.risum@biocentrum.dtu.dk
Alan Friis, building 227, (+45) 4525 2613, alan.friis@biocentrum.dtu.dk
Institut: 027 BioCentrum-DTU
Nøgleord:  levnedsmiddel, produktion, fabriksanlæg, enhedsoperationer
Opdateret:  28-06-2001