27710 Levnedsmiddelproduktion |
Engelsk titel: Food Production |
Sprog: Dansk Point: 10, Ekstern censur. |
|
Type: udbydes under åben uddannelse, levnedsmiddelkursus |
Eksamensplacering: |
Ingen eksamen i den ordinære eksamensperiode
|
Vejledende placering: 3. semester |
Undervisningsform: Forelæsninger, cases, øvelser og projekt(er). Tre produktionslinier bruges som cases, hver afsluttes med en tællende spottest (multiple choice). Kurset afsluttes med et gruppearbejde (en case med projektrapport og fremlæggelse ved seminar) |
Evalueringsform: Mundtlig fremlæggelse og bedømmelse af rapport(er)
Deltagelse i eksamen er betinget af godkendelse af seminar. Spottestene vil finde sted : 28-9, 26-10 og 23-11. Seminar vil finde sted i uge 49. |
Karakter: 13-skala |
Faglige forudsætninger: 27700 eller 91924 |
Pointspærring: 91533 |
Kursusmål: Efter at have gennemført dette kursus skal de studerende være i stand til at : overskue en levnedsmiddelproduktion (flow-sheet, masse- og energibalancer, identifikation af enkelte operationer, deres virkning og formål). Kunne estimere virkninger ved brug af beregningsværktøjer, se sammenhænge i et produktionsforløb, vurdere aspekter af levnedsmiddelsikkerhed og -kvalitet, vurdere beregningsresultater og anvendelighed af forskellige operationer . De studerende skal sammen med kurset Levnedsmiddelteknologi (27711) kunne foretage beregninger, der er nødvendige ved procesvurderinger (konservering, holdbarhed, energiforbrug, dimensionering o. lign.). |
Kursusindhold: I kurset behandles emner indenfor : Masse- og energibalancer, varmetransmission, drabs- og varmeresistenskurver, forbehandling af råvarer, blanding og formning, separering, koncentrering, varmebehandling, tørring, bagning, køling og frysning. |
Bemærkninger: Kurset er obligatorisk for alle studerende på levnedsmiddeluddannelsen. Vægtningen mellem delelementerne i kursets karakter er: Skriftlig eksamen: spottest: rapport fra gruppearbejde = 2 : 2 : 3. |
Kontaktperson: Jørgen Risum, building 227, (+45) 4525 2962, jorgen.risum@biocentrum.dtu.dk Alan Friis, building 227, (+45) 4525 2613, alan.friis@biocentrum.dtu.dk |
Institut: 027 BioCentrum-DTU |
Nøgleord: levnedsmiddel, produktion, fabriksanlæg, enhedsoperationer |
Opdateret: 28-06-2001 |
|
|