DTU
Uddannelse
Forrige side | Gældende version Arkiv 2001/2002 
 
27715 Kødprodukters forarbejdningsteknologi
Engelsk titel: Processing of Meat Products
Sprog:  Engelsk    Point:  10, Ekstern censur.   
Type:  civilkursus, udbydes under åben uddannelse, levnedsmiddelkursus
Skemaplacering:   F5
Eksamensplacering:   Aftales med læreren
Vejledende placering:  Sidst i studiet. (civil), 7. semester (diplom)
Undervisningsform:  Selvstudie / øvelser / ekskursioner
Evalueringsform:  Mundtlig eksamen og bedømmelse af rapport(er)
Karakter:  13-skala
Tidligere kursus:  30784
Faglige forudsætninger:  Gennemført levnedsmiddelgrunduddannelse. Kurset bør tages efter de grundlæggende kødkurser på KVL.
Pointspærring:  30784
Kursusmål:  At give de studerende:
- en forståelse for bagrunden / hensigten med oparbejdning af kødprodukter
- en detaljeret viden omkring køds funktionelle egenskaber set i relation til fremstilling af kødprodukter
- en oversigt over de mest benyttede teknologier til oparbejdning af kødprodukter
- et indblik i metoder til optimering af kvalitet og udbytte
Kursusindhold:  Produkttyper samt beskrivelse af dansk industri i relation til kødprodukter. Funktionelle egenskaber af kød / kødproteiner (vandbinding, opløseliggørelse, adhesion, emulgerende og gelerende evne) samt indflydelse af indfrysning / optøning. Forskelle mellem kødtyper- og udskæringer. Funktionelle egenskaber af hjælpestoffer og tilsætningsstoffer (proteinpulvere, polysaccharider, collagen, fosfat, nitrit,...). Findelingsprocesser (opskæring, hakning, skrotning,...). Saltning af hele og opskårne kødstykker, marinering. Restrukturerede produkter. Fermenterede kødprodukter, mikrobiologiske og teknologiske aspekter, herunder lufttøring.
Bemærkninger:  Kurset er obligatorisk på kødindustrioverbygningen i levnedsmiddelkandidatuddannelsen.
Kontaktperson:  Louise Heller Stahnke, building 221, (+45) 4525 2605, louise.stahnke@biocentrum.dtu.dk
Institut: 027 BioCentrum-DTU
Nøgleord:  Kød, Saltning, Tørring, Fermentering, Teknologi
Opdateret:  10-04-2001