DTU
Uddannelse
Forrige side | Gældende version Arkiv 2001/2002 
 
27717 Funktionalitet og funktionelle ingredienser i levnedsmidler
Fælles kursus med KVL
Engelsk titel: Functionality and Functional Ingredients in Food
Sprog:  Dansk    Point:  6, Ekstern censur.   
Type:  civilkursus, udbydes under åben uddannelse, levnedsmiddelkursus
Skemaplacering:   januar
Start 14.01.02
Eksamensplacering:   Ingen eksamen i den ordinære eksamensperiode
Vejledende placering:  Sidst i studiet. (civil), 7. semester (diplom)
Undervisningsform:  Forelæsninger samt teoretisk og praktisk projektarbejde.
Evalueringsform:  Mundtlig eksamen og bedømmelse af rapport(er)
Karakter:  13-skala
Tidligere kursus:  30782
Faglige forudsætninger:  Gennemført levnedsmiddelgrunduddannelse.
Pointspærring:  30782
Deltager begrænsninger:  Max. 30
Kursusmål:  At bibringe den studerende en samlet beskrivelse af funktionalitetsbegrebet, en dybtgående forståelse for samspillet mellem kemisk opbygning, funktionalitet og mikrostruktur, samt kendskab til metoder til bedømmelse af levnedsmidlers tekstur og fysiske stabilitet. Ved kursets afslutning skal den studerende være i stand til at vurdere et levnedsmiddels funktionelle egenskaber samt anvendelsen af funktionelle ingredienser i levnedsmidler ud fra kemisk / fysiske og sensoriske forhold.
Kursusindhold:  Den 1. uge gives der i forelæsninger og mindre øvelser en introduktion til en række centrale problemstillinger, herunder reologiske egenskaber, vandbinding, emulsionsegenskaber, geldannelse, skumegenskaber, mikrostruktur samt sammenhængen mellem funktionalitet og sensorik,. Den 2. uge gennemføres et praktisk projekt i laboratoriet i grupper på 2-4 studerende. Eksamen består af en bedømmelse af en projektrapport, der afleveres den sidste dag i kursusperioden.
Bemærkninger:  Forelæsninger afholdes på KVL (kursus nr. 075511) i ulige år og på DTU i lige år. Der gøres opmærksom på, at projekter afvikles på KVL såvel som på DTU i alle år. Iøvrigt deltager begge institutioner alle år.
Kontaktperson:  Jens Adler-Nissen, building 227, (+45) 4525 2629, jens.adler-nissen@biocentrum.dtu.dk
Merete Norsker Bergsøe, building 221, (+45) 4525 2723, merete.n.bergsoe@biocentrum.dtu.dk
eller Richard Ipsen, MLI/KVL tlf. 3528 3225, e-mail Richard.Ipsen@mli.kvl.dk
Institut: 027 BioCentrum-DTU
Nøgleord:  levnedsmidler, funktionelle ingredienser, funktionelle egenskaber
Opdateret:  10-05-2001