27722 Bioteknologisk mikrobiologi; gær og bakterier |
Engelsk titel: Biotechnological Microbiology; Yeast and Bacteria |
Sprog: Engelsk Point: 5, Ekstern censur. |
|
Type: civilkursus, udbydes under åben uddannelse, levnedsmiddelkursus |
Eksamensplacering: |
F1-B (maj 28 2002), E1-B (dec 11 2001)
|
Vejledende placering: Midt i studiet. (civil), 5. semester (diplom) |
Undervisningsform: Forelæsninger og seminarer. |
Evalueringsform: Skriftlig eksamen
|
Karakter: 13-skala |
Tidligere kursus: C2480, 24783 |
Faglige forudsætninger: 24101 eller 24773 |
Pointspærring: 24783 |
Kursusmål: At opnå et basalt kendskab til taxonomi, vækstfysiologi, genetik og molekylær biologi hos de organismer, der er vigtige i levnedsmiddelsammenhæng blandt primært gær, skimmelsvampe og mælkesyrebakterier. |
Kursusindhold: Omfatter en morfologisk, fysiologisk og taxonomisk beskrivelse af gær, skimmelsvampe og mælkesyrebakterier. Derudover genetik og molekylær biologi hos de eukaryote organismer, gær og skimmelsvampe samt mælkesyrebakterier. |
Bemærkninger: Studerende med interesse for mykologiske kurser omhandlende fx bioteknologi, taksonomi, fysiologi, metabolitter og økologi, anbefales at kigge på kursuskataloget for Øresund Mykologiskolen; http://www.bot.ku.dk/oms/ |
Kontaktperson: Ingrid Stampe Villadsen, building 301, (+45) 4525 2503, ingrid.s.villadsen@biocentrum.dtu.dk |
Institut: 027 BioCentrum-DTU |
Nøgleord: Molekylær biologi, Fysiologi, Gær, Mælkesyrebakterier |
Opdateret: 03-05-2001 |
|
|