DTU
Uddannelse
Forrige side | Gældende version Arkiv 2001/2002 
 
27722 Bioteknologisk mikrobiologi; gær og bakterier
Engelsk titel: Biotechnological Microbiology; Yeast and Bacteria
Sprog:  Engelsk    Point:  5, Ekstern censur.   
Type:  civilkursus, udbydes under åben uddannelse, levnedsmiddelkursus
Skemaplacering:   E1-B
Eksamensplacering:   F1-B (maj 28 2002), E1-B (dec 11 2001)
Vejledende placering:  Midt i studiet. (civil), 5. semester (diplom)
Undervisningsform:  Forelæsninger og seminarer.
Evalueringsform:  Skriftlig eksamen
Karakter:  13-skala
Tidligere kursus:  C2480, 24783
Faglige forudsætninger:  24101 eller 24773
Pointspærring:  24783
Kursusmål:  At opnå et basalt kendskab til taxonomi, vækstfysiologi, genetik og molekylær biologi hos de organismer, der er vigtige i levnedsmiddelsammenhæng blandt primært gær, skimmelsvampe og mælkesyrebakterier.
Kursusindhold:  Omfatter en morfologisk, fysiologisk og taxonomisk beskrivelse af gær, skimmelsvampe og mælkesyrebakterier. Derudover genetik og molekylær biologi hos de eukaryote organismer, gær og skimmelsvampe samt mælkesyrebakterier.
Bemærkninger:  Studerende med interesse for mykologiske kurser omhandlende fx bioteknologi, taksonomi, fysiologi, metabolitter og økologi, anbefales at kigge på kursuskataloget for Øresund Mykologiskolen; http://www.bot.ku.dk/oms/
Kontaktperson:  Ingrid Stampe Villadsen, building 301, (+45) 4525 2503, ingrid.s.villadsen@biocentrum.dtu.dk
Institut: 027 BioCentrum-DTU
Nøgleord:  Molekylær biologi, Fysiologi, Gær, Mælkesyrebakterier
Opdateret:  03-05-2001