Vejledende placering: Midt i studiet. (civil), 5. semester (diplom) |
Undervisningsform: Øvelser i tre-ugers perioden |
Evalueringsform: Bedømmelse af opgave(r)/rapport(er)
|
Karakter: bestået/ikke bestået |
Tidligere kursus: 24782 |
Faglige forudsætninger: 24772 eller 24102 |
Pointspærring: 24782 |
Deltager begrænsninger: Max. 20 |
Kursusmål: At bibringe den studerende omfattende praktiske færdigheder i molekylærbiologisk, genetisk, og fysiologisk håndtering af de vigtige mikroorganismer i levnedsmiddelsammenhænge. |
Kursusindhold: Kursus omfatter molekylærbiologiske, genetiske og fysiologiske øvelser med mælkesyrebakterier og gær. Gærdelen er baseret på genetisk transformation af gær med karakterisering af det introducerede DNA. Til forståelsen af rekombinante mekanismer i højere eukaryote organismer vil klassiske genetiske metoder, DNA isolering, kromosom separering, restriktionsanalyse, Southern blotting og hybridisering samt PCR teknikker blive brugt til analysen af de transformerede stammer. Mælkesyrebakteriedelen omhandler sammenligning af mutageneseteknikker med og uden gensplejsning samt efterfølgende genetisk og biokemisk karakterisering af mutanter. Endvidere detektion af bakterier i levnedsmidler (youghurt) ved hjælp af PCR og dot-blot teknikker samt karakterisering af plasmidbårne egenskaber hos Lactococcus lactis ved vækst i mælk. |
Kontaktperson: Jure Piskur, building 301, (+45) 4525 2518, jure.piskur@biocentrum.dtu.dk |
Institut: 027 BioCentrum-DTU |
Opdateret: 10-05-2001 |