27732 Ernæring |
Engelsk titel: Human Nutrition |
Sprog: Engelsk Point: 5, Ekstern censur. |
|
Type: civilkursus, kursus på phd-niveau, udbydes under åben uddannelse, levnedsmiddelkursus |
Eksamensplacering: |
F3-A (maj 31 2002), E3-A (dec 15 2001)
|
Vejledende placering: Midt i studiet. (civil), 5. semester (diplom) |
Undervisningsform: Forelæsninger |
Evalueringsform: Skriftlig eksamen
Uden hjælpemidler |
Karakter: 13-skala |
Tidligere kursus: 25773 |
Faglige forudsætninger: 25771,25111 |
Pointspærring: 25231 / 25773 |
Kursusmål: At give den studerende en forståelse for den humane ernæring på et biokemisk og fysiologisk grundlag og at relatere ernæring til sundhed samt økonomiske og samfundsmæssige forhold. |
Kursusindhold: Fødens behandling og passage gennem mave-tarmkanalen. Omsætning af kulhydrater, proteiner og lipider, herunder essentielle næringsstoffer samt proteiners biologiske værdi. Organismens energiomsætning. Væske- og elektrolytstofskiftet. Mangelsygdomme, herunder specielt lidelser forårsaget af protein-, energi- og mineraldeficiens. Ernæringsbehov hos børn og svangre. Indførsel i sammenhængen mellem ernæring og hjerte-karsygdomme samt sukkersyge. Ernæringsbetingede sygdomme i udviklingslande vs industrialiserede lande. |
Bemærkninger: Kurset er obligatorisk for studerende på Levnedsmiddeluddannelsen. Det er en fordel, at følge 25241 Human fysiologi senest samtidig. |
Kontaktperson: Klaus Bukhave, building 224, (+45) 4525 2739, klaus.bukhave@biocentrum.dtu.dk Carl-Erik Høy, building 224, (+45) 4525 2737, carl-erik.hoy@biocentrum.dtu.dk |
Institut: 027 BioCentrum-DTU |
Nøgleord: Kulhydrater, fedt, protein, vitaminer, mineraler |
Opdateret: 17-10-2001 |
|
|