DTU
Uddannelse
Forrige side | Gældende version Arkiv 2001/2002 
 
27752 Gær- og skimmelsvampe i levneds- og nydelsesmidler
Fælles kursus med KVL (075810)
Engelsk titel: Food Mycology L
Sprog:  Engelsk    Point:  12, Ekstern censur.   
Type:  civilkursus, udbydes under åben uddannelse, levnedsmiddelkursus
Skemaplacering:   E5
Kører i efteråret 2002
Eksamensplacering:   F3-A (maj 31 2002)
Vejledende placering:  Sidst i studiet. (civil), 6. eller 7. semester (diplom)
Undervisningsform:  Forelæsninger og øvelser, 2 eftermiddage pr. uge.
Evalueringsform:  Mundtlig fremlæggelse og bedømmelse af opgave(r)
Karakter:  13-skala
Faglige forudsætninger:  Gennemført levnedsmiddelgrunduddannelse eller 24102.30001
Pointspærring:  30215
Deltager begrænsninger:  Max. 20
Kursusmål:  At give den studerende indsigt og praktiske færdigheder i bestemmelse af taxonomiske, teknologiske og toxikologiske egenskaber hos gær- og skimmelsvampe med betydning for levneds- og nydelsesmiddelindustrien.
Kursusindhold:  Kurset omhandler gær- og skimmelsvampe, som dels anvendes positivt til fermentering, og dels er negative, d.v.s. kvalitetsødelæggende for levneds- og nydelsesmidler. Følgende egenskaber hos mikroorganismerne vil blive behandlet: Cytologi, mikro- og makromorfologi, differentiering, primær og sekundær metabolisme inklusive aromadannelse, vækst og resistens samt teknologiske egenskaber. Endvidere indgår mikrobiel økologi og taxonomi samt traditionelle og moderne identifikations- og analysemetoder. Der gives eksempler på praktisk anvendelse i industrien og kvalitetsødelæggelser forårsaget af gær- og skimmelsvampe, herunder bl.a. dannelse af mykotoxiner.
Bemærkninger:  Undervisningen foregår på KVL eller DTU. Undervisningssted vil fremgå af opslag i bygning 101A og 221 ved semesterstart samt af lokaleoversigten. De sidste 7 ugers øvelser foregår på DTU.
Kontaktperson:  Ulf Thrane, building 221, (+45) 4525 2630, ulf.thrane@biocentrum.dtu.dk
Institut: 027 BioCentrum-DTU
Opdateret:  13-12-2001