DTU
Uddannelse
Forrige side | Gældende version Arkiv 2001/2002 
 
27762 TEMA: Produktudvikling i levnedsmiddelindustrien
Engelsk titel: Product development in the Food Industry
Sprog:  Dansk    Point:  25, Ekstern censur.   
Type:  civilkursus, levnedsmiddelkursus
Skemaplacering:   Forår
Kurset er aflyst og kører ikke i foråret 2002. Der henvises til et nyt TEMA- kursus: 27763
Eksamensplacering:   Ingen eksamen i den ordinære eksamensperiode
Vejledende placering:  Sidst i studiet. (civil), 7. semester (diplom)
Undervisningsform:  Forelæsninger og projektarbejde
Evalueringsform:  Mundtlig eksamen og bedømmelse af rapport(er)
Karakter:  13-skala
Tidligere kursus:  30788
Faglige forudsætninger:  Gennemfør Levnedsmiddelgrunduddannelse eller tilsvarende faglige kvalifikationer
Deltager begrænsninger:  Min. 6 Max. 12
Kursusmål:  Kursets mål er at give de studerende et kendskab til produktudviklingens strategiske betydning for virksomheden, en forståelse for produktudviklingens tværdisciplinære karakter, et overblik over produktudviklingsprocessen samt kendskab til de enkelte produktudviklingsfasers aktiviteter og problemer. Derudover er formålet at opøve de studerende i at løse konkrete produktudviklingsopgaver i virksomheder på baggrund af relevant teori.
Kursusindhold:  Temaet gennemføres i samarbejde mellem Institut for Bioteknologi (IBT) og Institut for Produktudvikling (IPU) samt Center for markedsovervågning -vurdering og -bearbejdning i fødevaresektoren (MAPP). Kurset indeholder et undervisningsforløb (svarende til 0,1 årsværk) samt et praktisk projektarbejde (svarende til 0,3 årsværk), hvor de studerende i grupper af to gennemfører et produktudviklingsprojekt. Opgaven bliver stillet af en levnedsmiddelvirksomhed og støttet af et vejlederkorps fra IBT, IPU, MAPP og virksomhederne. Undervisningen er samlet i 3 perioder.
Periode 1: 3 dages undervisning i 1. uge af semesteret i:
Produktudvikling i levnedsmiddelindustrien
Præsentation af en produktudviklingsprocesmodel
Periode 2: 2 dages undervisning i:
Produktudviklingsprocessen
Teknologiske og markedsmæssige forhold
Periode 3: 1 dags undervisning i:
Præsentation af arbejde og resultater
Imellem første og anden periode præciserer de studerende deres projekt, opstiller målsætning og laver en plan for arbejdet. Efter anden periode arbejder gruppen selvstændigt med deres projekter. Der kan aftales vejledning af vejledningskorpset fra IPU, MAPP, DTU og virksomhederne.
Kontaktperson:  Jens Adler-Nissen, building 227, (+45) 4525 2629, jens.adler-nissen@biocentrum.dtu.dk
Charlotte Jacobsen, bygn. 221, tlf. 45 25 25 59, email: cja@dfu.min.dk
Institut: 027 BioCentrum-DTU
Opdateret:  27-11-2001