Vejledende placering: 4. semester |
Undervisningsform: Klasseundervisning, kollokvier og gruppearbejde, samt laboratorieøvelser. Integreret forløb af teori og øvelser. I den sidste del af semestret arbejdes i grupper med en projektopgave. Denne afsluttes i 3-ugersperioden. |
Evalueringsform: Mundtlig eksamen og bedømmelse af opgave(r)
Det er en forudsætning for at kunne gå til eksamen at alle øvelser er gennemført og rapporterne godkendt. |
Karakter: 13-skala |
Tidligere kursus: 27941 |
Obligatoriske forudsætninger: 27931 |
Faglige forudsætninger: 26470 |
Kursusmål: At sætte den studerende i stand til på basis af videnskabelige artikler at udarbejde og følge en standard analyseforeskrift (SOP)inden for det mikrobiologiske og biokemiske område. At give kendskab til basale mikrobiologiske og biokemiske metodikker og kunne relatere disse til biotekniske processer. At give kendskab til metodevalidering og god laboratoriepraksis (GXP). |
Kursusindhold: Mikrobiel fysiologi og metabolisme. Fermenteringskinetik- og teknologi. Enzymkinetik og -inhibering. Oprensning og karakterisering af proteiner. Immunologiske, kromatografiske og elektroforetiske metoder. Mikrobiologiske og enzymatiske assay. Metodevalidering og GXP. I kursets sidste del arbejder de studerende selvstændigt i grupper med et projekt på basis af videnskabelige artikler. Projektet afsluttes i 3-ugersperionen med en skriftlig rapport og en mundtlig fremlæggelse. |
Bemærkninger: Kurset indgår i den biotekniske gruppe af semiobligatoriske fag, som består af 27931 og 27961. Kurset udbydes første gang F2002. |
Kontaktperson: Marianne Kemner, building 378, (+45) 4525 5492, marianne.kemner@biocentrum.dtu.dk |
Institut: 027 BioCentrum-DTU |
Nøgleord: Mikrobiologi, Enzymer, Fermentering, Kromatografi, Proteinoprensning |
Opdateret: 22-06-2001 |