Vejledende placering: 6. semester |
Undervisningsform: Klasseundervisning og gruppearbejde |
Evalueringsform: Skriftlig eksamen og bedømmelse af opgave(r)
Opgaver tæller 20 % af eksamenskarakteren. |
Karakter: 13-skala |
Tidligere kursus: 91561 |
Obligatoriske forudsætninger: 27931, 28941 |
Faglige forudsætninger: 28021, 28351 (parallelt) |
Deltager begrænsninger: Max. 36 |
Kursusmål: At give et sådant kendskab til og forståelse for basale dele af bioteknologien med hovedvægt på fermenteringsteknologiske processer, at man er i stand til at deltage i drifts- og udviklingsarbejde inden for dette område, når kurset suppleres med mindst et relevant øvelseskursus enten Bioteknologiske oprensningsprocesser (27967) eller Anvendt mikrobiologi. |
Kursusindhold: Fermenteringers mikrobielle støkiometri og deres metabolske forudsætninger. Stammeudvælgelse og -forbedring. Design af fermenteringsprocesser baseret på fermenteringskinetik. Formulering af tekniske substrater. Sterilisation. Fermentoropbygning, instrumentering og regulering. Styring af procesparametre f.eks. beluftning og omrøring. Produktisolering og oprensning. Eksemplificering ved udvalgte fermenteringsprodukter. Anvendelse af tidsskriftlitteratur. |
Bemærkninger: Kurset indgår i den biotekniske gruppe af semivalgfrie kurser, som består af 27941 og 27961. |
Kontaktperson: Søren Thoustrup Jørgensen, building 378, (+45) 4525 5514, soren.thoustrup@biocentrum.dtu.dk |
Institut: 027 BioCentrum-DTU |
Nøgleord: Fermenteringsteknologi |
Opdateret: 19-04-2001 |