DTU
Uddannelse
Forrige side | Gældende version Arkiv 2001/2002 
 
32610 Praktisk mikrodatamat programmering
Engelsk titel: Practical Microcontroller Programming
Sprog:  Engelsk    Point:  5   
Type:  civilkursus, udbydes under åben uddannelse, Diplom(E)
Skemaplacering:   januar
juni
Eksamensplacering:   Slutning af 3-ugers
Vejledende placering:  Først i studiet. (civil), 4. semester (diplom)
Undervisningsform:  Nogle få indledende forelæsninger. Derefter primært programmeringsøvelser i laboratoriet, der leder hen imod en større afsluttende opgave. Der arbejdes i 2-3 mandsgrupper.
Evalueringsform:  Bedømmelse af opgave(r)/rapport(er)
Karakter:  bestået/ikke bestået
Tidligere kursus:  53113
Faglige forudsætninger:  Lidt kendskab til C og ASM programmering
Deltager begrænsninger:  Max. 18
Kursusmål:  At give deltagerne praktiske erfaringer i grundlæggende mikrodatamatteknikker ved at programmere en industriel 80537-microcontroller op til at løse en konkret ingeniørmæssig opgave.
Kursusindhold:  Introduktion til 80537-microcontrolleren, dens arkitektur og dens programmering i C og ASM ved brug af PC-baserede udviklingsværktøjer. Indledende programmeringsøvelser for at få kendskab til microcontrollerens basale virkemåde og dens indbyggede I / O-porte, timere, interruptsystem og serielle kanaler. Målet er at udnytte microcontrolleren til at overvåge elnettet ved at måle spænding og strøm med få millisekunders mellemrum. Fejl i elnettet skal detektere og lokalisere indenfor en brøkdel af et sekund således at elnettet kan frakobles øjeblikkeligt hvis farlige situationer opstår.
Opgaven fører ind på emner som dataopsamling, signalanalyse, præsentation, kommunikation og giver indsigt i de problemer, der opstår, når der opereres i sand tid med en processor der presses til det yderste.
Kurset kræver ingen forudgående viden om elteknik – det er først og fremmest et mikrodatamatkursus, hvor færdighederne opøves gennem relevante eksempler fra elteknikken.
Bemærkninger:  3-ugers laboratoriekursus
Kontaktperson:  Knud Ole Helgesen Pedersen, building 325, (+45) 4525 3503, kohp@eltek.dtu.dk
Institut: 032 Institut for Elteknik
Nøgleord:  mikrodatamat, indlejret mikroprocessor, programmering, sand tid, interrupt
Opdateret:  07-05-2001