DTU
Uddannelse
Forrige side | Gældende version Arkiv 2001/2002 
 
12200 Introduktion til miljøteknik og miljøkemi
Engelsk titel: Introduction to Environmental Chemistry and Environmental Technology
Sprog:  Dansk    Point:  15   
Type:  civilkursus
Skemaplacering:   E5 og E1-B og
E4-A
Kurset fortsætter i den første halvdel af 3-ugers perioden i januar. Ikke alle moduler vil blive brugt af alle studerende i alle uger. I forbindelse med feltarbejde kan det blive nødvendigt at bruge E3-B.
Eksamensplacering:   Ingen eksamen i den ordinære eksamensperiode
Vejledende placering:  Først i studiet.
Undervisningsform:  Grupperegning, projektarbejde, fremlæggelser, forelæsninger, ekskursioner og øvelser. Diskussioner under rapportskrivningen.
Evalueringsform:  Bedømmelse af opgave(r)/rapport(er)
Udover de rapporter der bedømmes med karakter indgår der godkendelse af obligatoriske opgaver.
Karakter:  13-skala
Tidligere kursus:  63001 og 56059
Pointspærring:  63001 og 56059
Kursusmål:  At give de studerende en forståelse for miljøproblemers teoretiske baggrund. At opnå indsigt i indsamling og behandling af miljødata, og bruge teori og data som baggrund for en process / problem forståelse. Kurset skal også give en forståelse for løsningsmuligheder og betydning og konsekvenser af teknologiske løsninger.
Kursusindhold:  Grundlæggende miljøaspekter og miljøteknologi. Indledende økologi, miljøkemi, økotoksikologi og hydrologi, miljøteknologiske løsninger for forurening af f.eks. luft, jord og vand (grundvand, overfladevand eller spildevand). Forureningsforebyggende foranstaltninger, f. eks. renere teknologi, håndtering af fast affald eller recirkulering af vand.
Herudover undervises i, hvordan man disponerer en opgave, forholder sig til kilder og udformer rapporter. Der udarbejdes en rapport indenfor et miljørelateret problemfelt på baggrund af litteratur.
Som forberedelse til et praktisk projekt baseret på egne data, indgår regneopgaver og øvelser i relevant analyseteknik indenfor projektområderne. Det praktiske projekt er en undersøgelsesopgave omkring et konkret miljøanlæg / miljøforhold. Hver gruppe har sin opgave indenfor nogle overordnede emner. Arbejdet vil afhænge af det enkelte projekt men kan indeholde elementer som at planlægge et undersøgelsesprogram, udføre forsøgsplanlægning, udtage prøver i felten, undersøge prøverne i laboratoriet, bearbejde analyseresultaterne (usikkerhed / statistik), og vurdere resultaterne i forhold til gældende normer / lovgivning / erfaring. Resultaterne præsenteres skriftlig i en rapport, mundtlig ved en fremlæggelse inden for hvert delemne, og på posters mv. til en fælles afsluttende session.
Alle projekterne udføres i grupper (ca. 3-4 personer).
Bemærkninger:  Kurset er forbeholdt og obligatorisk for studerende på miljøfagpakken. Kurset giver et kernestofspoint i kemi. Det præcise indhold vil afhænge af den enkelte studerendes niveau i kemi. Kurset overføres automatisk til 3-ugers perioden.
Kontaktperson:  Anna Ledin, building 115, (+45) 4525 1584, anl@er.dtu.dk
Rasmus Jakobsen, building 204, (+45) 4525 2173, raj@er.dtu.dk
Institut: 012 Miljø & Ressourcer DTU
Nøgleord:  Miljøteknologi, Miljøkemi, Økologi, Miljøanalyser, Projektarbejde, rapportskrivning og præsentation
Opdateret:  15-03-2001