26378 Analyseteknik |
Engelsk titel: Analytical Technique |
Sprog: Dansk Point: 7.5 |
|
Type: udbydes under åben uddannelse, levnedsmiddelkursus |
Eksamensplacering: |
Ingen eksamen i den ordinære eksamensperiode
|
Vejledende placering: 2. semester |
Undervisningsform: Klasseundervisning og øvelser |
Evalueringsform: Bedømmelse af øvelser og rapport
|
Karakter: bestået/ikke bestået |
Tidligere kursus: 91327 |
Obligatoriske forudsætninger: 26376, 91316 |
Faglige forudsætninger: 26170 eller 91315 |
Pointspærring: 91327 |
Kursusmål: At lære de studerende chromatografi og spektroskopi, og at indøve apparaturbaserede levnedsmiddelrelevante kvantitative metoder. |
Kursusindhold: Gennemgang af udvalgte spektroskopiske metoder og beskrivelse af det tilsvarende apparatur (f.eks. UV / VIS, AA, IR, NMR, MS og kombinationer heraf med chromatografiske separationsmetoder). Flow Injection Analysis. Anvendelsen af de spektroskopiske metoder til så vel kvalitativ som kvantitiv analyse beskrives. Enzymatiske metoder. GC, HPLC, TLC. Metoderne indøves f.eks. ved bestemmelse af hovedstofgrupperne, protein, lipid, og kulhydrat; ligesom nogle specifikke grupper analyseres. Analyse af aske og vand. |
Kontaktperson: Steffen Jacobsen, (+45) 4525 2340, stj@kemi.dtu.dk Hans-Jesper Seidel Nielsen, building 378, (+45) 4525 5513, hans-jesper.s.nielsen@biocentrum.dtu.dk |
Institut: 026 Kemisk Institut |
Opdateret: 04-05-2001 |
|
|