DTU
Uddannelse
Forrige side | Gældende version Arkiv 2001/2002 
 
26378 Analyseteknik
Engelsk titel: Analytical Technique
Sprog:  Dansk    Point:  7.5   
Type:  udbydes under åben uddannelse, levnedsmiddelkursus
Skemaplacering:   F4
Eksamensplacering:   Ingen eksamen i den ordinære eksamensperiode
Vejledende placering:  2. semester
Undervisningsform:  Klasseundervisning og øvelser
Evalueringsform:  Bedømmelse af øvelser og rapport
Karakter:  bestået/ikke bestået
Tidligere kursus:  91327
Obligatoriske forudsætninger:  26376, 91316
Faglige forudsætninger:  26170 eller 91315
Pointspærring:  91327
Kursusmål:  At lære de studerende chromatografi og spektroskopi, og at indøve apparaturbaserede levnedsmiddelrelevante kvantitative metoder.
Kursusindhold:  Gennemgang af udvalgte spektroskopiske metoder og beskrivelse af det tilsvarende apparatur (f.eks. UV / VIS, AA, IR, NMR, MS og kombinationer heraf med chromatografiske separationsmetoder). Flow Injection Analysis. Anvendelsen af de spektroskopiske metoder til så vel kvalitativ som kvantitiv analyse beskrives. Enzymatiske metoder. GC, HPLC, TLC. Metoderne indøves f.eks. ved bestemmelse af hovedstofgrupperne, protein, lipid, og kulhydrat; ligesom nogle specifikke grupper analyseres. Analyse af aske og vand.
Kontaktperson:  Steffen Jacobsen, (+45) 4525 2340, stj@kemi.dtu.dk
Hans-Jesper Seidel Nielsen, building 378, (+45) 4525 5513, hans-jesper.s.nielsen@biocentrum.dtu.dk
Institut: 026 Kemisk Institut
Opdateret:  04-05-2001