Tidligere kursus: C3002 |
Udbydes af:
Institut for Bioteknologi
(IBT) |
Pointspærring: C3002 |
Faglige forudsætninger: C3201/24001. C2511/25111/C2320/23220. |
Ønskelige forudsætninger: 30001. |
Vejledende semester:
8. semester |
Undervisningsform: 14 uger med 2 skemamoduler pr. uge med forelæsninger, heri indbefattet opgavegennemgangstimer. |
Evalueringsform:
Skriftlig eksamen
(13-skala
) |
Bemærkninger: Kurset giver en oversigt over teknisk biokemi og er derfor en naturlig følge af C2511. Foruden en detaljeret gennemgang af enzymologi, som er af betydning for 30405, er kurset en indgang til levnedsmiddelområdet i form af kurserne 30224 og 30225. |
Kontaktperson: |
Anne Meyer, IBT, bygn. 223, tlf. 4525 2698 |
|
Kursusmål: At sætte studerende i stand til at gøre rede for den biokemiske baggrund samt metoder og processer inden for et udvalg af biokemiske industrier (bl.a. med tilknytning til levnedsmiddelindustrien). At give de studerende en solid baggrund i enzymologi, herunder enzymkinetik og industriel anvendelse af enzymer. |
Kursusindhold: Enzymatisk nedbrydning af stivelse, protein og non-stivelses kulhydrater. Store industrielle enzymanvendelser: Bageri, mejeri, juice og frugtsaft, foder vask- og tekstil, pulp og papir. Industriel fremstilling af sukker, pektin, olie. Vin- og ølfremstilling. Enzymologi: Enzymklasser, enzymkinetik med et substrat, enzymkinetik med flere substrater. Enzymstabilitet: Indflydelse af pH, temperatur m.m. på kinetik. Immobiliserede enzymer. Enzymreaktioner i to-fase systemer, lipaser m.m. |