DTU
Uddannelse
Forrige side | Gældende version Arkiv 1997/1998 
 
30212 Øvelser i levnedsmiddel- og fermenteringsteknologi
Engelsk titel: Experimental Food and Fermentation Technology

Type: Å, Sprog: EED
basiskursus
Point: 5 point
Tidligere kursus: C3012
Udbydes af: Institut for Bioteknologi (IBT)
Pointspærring: C3072/30772.C3012
Obligatoriske forudsætninger: C2105/C8859/56059/C8860/56060/91312
Faglige forudsætninger: C2317/23117/C2319/23117
Ønskelige forudsætninger: C2551/25151/C2402/24102
Vejledende semester: 7. semester.
Deltager antal: Max. 32
Undervisningsform: Øvelser.
Evalueringsform: Rapportaflevering ( bestået/ikke bestået )
Bemærkninger: Alternativ forudsætning for 30242 GXP - Good Manufacturing Practice.
Kontaktperson: Ole Filtenborg, IBT, bygn. 221, tlf. 4525 2620
Lisbeth Olsson, IBT, bygn. 223, tlf. 4525 2677
Kursusmål: At sætte de studerende i stand til: At benytte og bedre forstå vigtige apparater, metoder, processer og teorier, der er væsentlige elementer i fagområderne levnedsmiddelindustri og bioteknologi, og som gennemgås i de kurser, der er alternative forudsætninger.
Kursusindhold: En række øvelser inden for Levnedsmiddelindustri og bioteknologi. Eksempel: Sterilisering af luft ved filtrering, omrøring og beluftning, varmetransport, varmesterilisering. Kemiske, mikrobiologiske og tekniske sider af kuldekonservering, varmekonservering og tørring. Aerobe og anaerobe fermenteringer i pilotplant, chemostat, simulering af fermenteringsforløb, mikrobielle typereaktioner, biologisk spildevandsrensning, cerealkemiske målemetoder.