Tidligere kursus: C3022 |
Udbydes af:
Institut for Bioteknologi
(IBT) |
Pointspærring: C3022 |
Faglige forudsætninger: 24101 |
Ønskelige forudsætninger: 30224 |
Vejledende semester:
Sidst i studiet. |
Undervisningsform: Forelæsninger. |
Evalueringsform:
Skriftlig eksamen
(13-skala
) |
Kontaktperson: |
Peter Zeuthen, IBT, bygn. 221, tlf. 4525 2648 |
|
Kursusmål: Sætte den studerende i stand til: At identificere og vurdere tilstedeværelsen af mikroorganismer i levnedsmidler og at bedømme nødvendigheden og omfanget af hygiejniske og konserveringsmæssige foranstaltninger ved produktion og lagring af levnedsmidler. |
Kursusindhold: Kimtransport, mikrobiel kontaminering af levnedsmidler, selektion og udvikling af normalflora. Mikrobiel forringelse af de enkelte levnedsmiddeltyper. Miljøfaktorer og den industrielle forarbejdnings indflydelse på mikrofloraens kvalitative og kvantitative sammensætning. Mikrobiel stabilitet. Hygiejnisk indretning og drift af levnedsmiddelvirksomheder. Mikrobiologisk driftskontrol. Levnedsmiddelinfektioner og intoxikationer af mikrobiel oprindelse. Mikrobielle toxiner, dannelse og analyse. Rengøring og desinfektion. |