DTU
Uddannelse
Forrige side | Gældende version Arkiv 1997/1998 
 
30222 Levnedsmiddelmikrobiologi og -hygiejne
Faget kan ikke tages af stud-tech.al. Relation til C30203.C30212.C30215.C30226
Engelsk titel: Food Microbiology and Hygiene

Type: Å, Sprog: DDD
basiskursus
Point: 5 point
Tidligere kursus: C3022
Udbydes af: Institut for Bioteknologi (IBT)
Pointspærring: C3022
Faglige forudsætninger: 24101
Ønskelige forudsætninger: 30224
Vejledende semester: Sidst i studiet.
Undervisningsform: Forelæsninger.
Evalueringsform: Skriftlig eksamen (13-skala )
Kontaktperson: Peter Zeuthen, IBT, bygn. 221, tlf. 4525 2648
Kursusmål: Sætte den studerende i stand til: At identificere og vurdere tilstedeværelsen af mikroorganismer i levnedsmidler og at bedømme nødvendigheden og omfanget af hygiejniske og konserveringsmæssige foranstaltninger ved produktion og lagring af levnedsmidler.
Kursusindhold: Kimtransport, mikrobiel kontaminering af levnedsmidler, selektion og udvikling af normalflora. Mikrobiel forringelse af de enkelte levnedsmiddeltyper. Miljøfaktorer og den industrielle forarbejdnings indflydelse på mikrofloraens kvalitative og kvantitative sammensætning. Mikrobiel stabilitet. Hygiejnisk indretning og drift af levnedsmiddelvirksomheder. Mikrobiologisk driftskontrol. Levnedsmiddelinfektioner og intoxikationer af mikrobiel oprindelse. Mikrobielle toxiner, dannelse og analyse. Rengøring og desinfektion.