DTU
Uddannelse
Forrige side | Gældende version Arkiv 1997/1998 
 
30224 Levnedsmiddelvidenskab
Engelsk titel: Food Science and Technology 1

Type: Å, Sprog: DDD
basiskursus
Point: 5 point
Tidligere kursus: C3024
Udbydes af: Institut for Bioteknologi (IBT)
Pointspærring: 30771.C3024
Faglige forudsætninger: C2511
Vejledende semester: Midt i studiet.
Undervisningsform: Forelæsninger
Evalueringsform: Skriftlig eksamen. Hjælpemidler delvist tilladt. (13-skala )
Bemærkninger: Tilknyttede tilbud: 30202, 30212, 30222, 30226, 3922.
Kontaktperson: Per Væggemose Nielsen, IBT, bygn. 221, tlf. 4525 2631
Kursusmål: At give de studerende en forståelse af det samspil mellem råvare, procesteknologi og lagrings- og distributionsteknologi, som er en nøglefaktor i produktionen af levnedsmidler med en ønskværdig kvalitet. De studerende skal herigennem kvalificeres til at anvende kemiske grund- og ingeniørvidenskaber på problemstillinger ved fremstilling og kvalitetsvurdering af levnedsmidler.
Kursusindhold: Levnedsmidlernes hovedkomponenter (kulhydrater, proteiner, lipider). Råvarer og råvarekvalitet (cerealier, frugt og grønt, kød, mælk, æg, fisk og skaldyr). Levnedsmidlers sensoriske kvalitet (fysiske, fysisk kemiske, kemiske og fysiologiske aspekter). Levnedsmidlers næringsværdi og hygiejniske kvalitet.