30224 Levnedsmiddelvidenskab
|
Engelsk titel: Food Science and Technology 1
|
| Type: | Å, Sprog: DDD |
| basiskursus |
|
Point:
5 point |
|
Tidligere kursus: C3024 |
Udbydes af:
Institut for Bioteknologi
(IBT) |
Pointspærring: 30771.C3024 |
Faglige forudsætninger: C2511 |
Vejledende semester:
Midt i studiet. |
Undervisningsform: Forelæsninger |
Evalueringsform:
Skriftlig eksamen. Hjælpemidler delvist tilladt.
(13-skala
) |
Bemærkninger: Tilknyttede tilbud: 30202, 30212, 30222, 30226, 3922. |
Kontaktperson: |
Per Væggemose Nielsen, IBT, bygn. 221, tlf. 4525 2631 |
|
Kursusmål: At give de studerende en forståelse af det samspil mellem råvare, procesteknologi og lagrings- og distributionsteknologi, som er en nøglefaktor i produktionen af levnedsmidler med en ønskværdig kvalitet. De studerende skal herigennem kvalificeres til at anvende kemiske grund- og ingeniørvidenskaber på problemstillinger ved fremstilling og kvalitetsvurdering af levnedsmidler. |
Kursusindhold: Levnedsmidlernes hovedkomponenter (kulhydrater, proteiner, lipider). Råvarer og råvarekvalitet (cerealier, frugt og grønt, kød, mælk, æg, fisk og skaldyr). Levnedsmidlers sensoriske kvalitet (fysiske, fysisk kemiske, kemiske og fysiologiske aspekter). Levnedsmidlers næringsværdi og hygiejniske kvalitet. |
|
|