DTU
Uddannelse
Forrige side | Gældende version Arkiv 1997/1998 
 
30785 Teori og øvelser i aromaanalyse.
Engelsk titel: Flavour Analysis.

Type: L, Å, Sprog: EED
basiskursus
Point: 5 point
Tidligere kursus: C3085
Udbydes af: Institut for Bioteknologi (IBT)
Pointspærring: C3085
Faglige forudsætninger: Fuldført 5.semester af levnedsmiddeluddannelsen eller C2317/C2319.
Vejledende semester: Sidst i studiet.
Undervisningsform: Forelæsninger samt eksperimentelle øvelser og projektopgaver.
Evalueringsform: Rapportaflevering samt mundtlig fremlæggelse ( bestået/ikke bestået )
Kontaktperson: Louise Stahnke, IBT, bygn. 221, tlf. 4525 2605
Jens Adler-Nissen, IBT, bygn. 221, tlf. 4525 2629
Kursusmål: At indføre de studerende i teori og praksis ved instrumentel aromaanalyse.
Kursusindhold: Principper for prøveudtagning af aromastoffer (statisk og dynamisk headspaceopsamling, destillation,ekstraktion). Interaktion mellem aromakomponenter og levnedsmiddelmatrix (selektiv adsorption, relativ flygtighed, fordeling mellem vand og fedtfase). Teori og praksis for kapillar-GC. Generelle og specifikke detektorer, herunder FID, MS og FTIR. Signalbehandling og numerisk analyse af chromatogrammer. Fejlkilder. Aromaopfattelse, GC-olfaktometri (effluent sniffing). Kemometrisk behandling af data.