30785 Teori og øvelser i aromaanalyse.
|
Engelsk titel: Flavour Analysis.
|
| Type: | L, Å, Sprog: EED |
| basiskursus |
|
Point:
5 point |
|
Tidligere kursus: C3085 |
Udbydes af:
Institut for Bioteknologi
(IBT) |
Pointspærring: C3085 |
Faglige forudsætninger: Fuldført 5.semester af levnedsmiddeluddannelsen eller C2317/C2319. |
Vejledende semester:
Sidst i studiet. |
Undervisningsform: Forelæsninger samt eksperimentelle øvelser og projektopgaver. |
Evalueringsform:
Rapportaflevering samt mundtlig fremlæggelse
(
bestået/ikke bestået
) |
Kontaktperson: |
Louise Stahnke, IBT, bygn. 221, tlf. 4525 2605 Jens Adler-Nissen, IBT, bygn. 221, tlf. 4525 2629 |
|
Kursusmål: At indføre de studerende i teori og praksis ved instrumentel aromaanalyse. |
Kursusindhold: Principper for prøveudtagning af aromastoffer (statisk og dynamisk headspaceopsamling, destillation,ekstraktion). Interaktion mellem aromakomponenter og levnedsmiddelmatrix (selektiv adsorption, relativ flygtighed, fordeling mellem vand og fedtfase). Teori og praksis for kapillar-GC. Generelle og specifikke detektorer, herunder FID, MS og FTIR. Signalbehandling og numerisk analyse af chromatogrammer. Fejlkilder. Aromaopfattelse, GC-olfaktometri (effluent sniffing). Kemometrisk behandling af data. |
|
|