DTU
Uddannelse
Forrige side | Gældende version Arkiv 1997/1998 
 
30787 Videregående levnedsmiddelmikrobiologi
Engelsk titel: Advanced Food Microbiology

Type: L, Å, Sprog: EED
basiskursus
Point: 9 point
Tidligere kursus: C3087
Udbydes af: Institut for Bioteknologi (IBT)
Pointspærring: C3087
Faglige forudsætninger: Fuldført 5. semester af levnedsmiddeluddannelsen eller 30222
Vejledende semester: Sidst i studiet.
Deltager antal: Max. 20
Undervisningsform: Forelæsninger og øvelser.
Evalueringsform: Rapportaflevering samt mundtlig fremlæggelse (13-skala )
Bemærkninger: Undervisningen foregår på KVL og DTU. Kurset har nr. 076011 på KVL.
Kontaktperson: Per Væggemose Nielsen, IBT, bygn. 221, tlf. 4525 2631
Kursusmål: At give de studerende en dybtgående viden om levnedsmiddelmikrobiologi, mikrobiologisk kvalitetssikring og hygiejniske problemstillinger i forbindelse med industriel fremstilling og konservering af levnedsmidler for så vidt angår svampe, bakterier og vira.
Kursusindhold: Fundamentale principper for fysiske og kemiske faktorers indvirkning på overlevelse og vækst af mikroorganismer i levnedsmidler. Cellebeskadigelse og reparation af mikroorganismer i levnedsmidler. Forudsigelse af mikrobiel stabilitet ved matematiske modeller m.m. Kvantitativ risikovurdering. Hygiejniske krav til design af udstyr, materialevalg og indretning af levnedsmiddelvirksomheder. Aseptiske processer og renrumsteknologi. Mikrobiologiske aspekter af rengøring og desinfektion i levnedsmiddelvirksomheder. Mikrobiologisk procesovervågning. Mikrobiologiske hurtigmetoder inklusive molekylære metoder til karakterisering af specifikke mikroorganismer. Mikrobiologisk kvalitetskontrol og integrering i overordnede kvalitetssystemer (TQM, ISO 9000, HACCP m.fl.)