|
CS130 Specialkursus ved IBT
| |
Engelsk titel: Special Course at Department of Biotechnology
| |
| |
|
Point:
5-15 point |
|
| Udbydes af:
Institut for Bioteknologi
(IBT) |
| Faglige forudsætninger: Afhænger af kursusemne. |
| Vejledende semester:
|
| Undervisningsform: Aftales med lærerer. |
| Evalueringsform:
Rapportaflevering
(
bestået/ikke bestået
) |
| Bemærkninger: Studerende skal i god tid inden tilmeldingen kontakte faglæreren. |
| Kontaktperson: |
Claus Emborg, IBT, bygn. 223, tlf. 4525 2677 Ole Filtenborg, IBT, bygn. 221, tlf. 4525 2620 |
|
| Kursusindhold: Løsning af konkret opgave eller indøvelse af metode eller lignende. Opgaverne vil typisk have tilknytning til instituttets forskningsområder, som for nærværende bl.a. er: Enzymkinetik og -analysemetoder, produktion af fermenterede levnedsmidler, konserverings- og forarbejdningsmetoder for levnedsmidler, mikrobiel økologi, -taxonomi og toxikologi, analyse og vurdering af levnedsmidlers sensoriske egenskaber, kemisk analyse af levnedsmiddelkomponenter og mikrobielle metabolitter. Fermenteringsundersøgelser med hertil hørende metodik og analysemetoder hvorunder der i varierende grad lægges vægt på mikrobiel fysiologi, stofomsætninger, kinetiske forhold, modelsimulering. Bioindustrielle oprensningsprocesser bl.a. mikro- og ultrafiltrering. Affinitets- og andre kromatografiske metoder. Dyrkning af mammale celler. Produktion af mælkesyre, alkohol, gær, biomasse fra methan, penicillin, amylase og proteinase A. |
|
|