DTU
Uddannelse
Forrige side | Gældende version Arkiv 1997/1998 
 
91569 Dannelse og detektion af aromakomponenter
Engelsk titel: Formation and Detection of Aroma Compounds

Type: L, Å, Sprog: DDD
valgfrit kursus
Point: 5 point
Udbydes af: Institut for Anvendt Kemi (IFAK)
Faglige forudsætninger: C3071/30771
Vejledende semester: 5. - 7. semester
Deltager antal: Max. 12
Undervisningsform: Teori og laboratorieøvelser med rapportskrivning.
Evalueringsform: Godkendelse af rapporter og obligatoriske øvelser ( godkendt/ikke godkendt)
Kontaktperson: Hans-Jesper Seidel Nielsen, IFAK, bygn. 378, tlf. 4525 5513
Marianne Kemner, IFAK, bygn. 378, tlf. 4525 5507
Kursusmål: At bibringe den studerende kendskab til kendte metoder til aromaanalyse ved GC. At relatere indholdet af flygtige forbindelser i levnedsmidler med kendskabet til mikrobielle metabolismer og lipid oxidation. At kunne tilegne sig viden indenfor området i tidsskriftlitteraturen.
Kursusindhold: Teoretisk og praktisk gennemgang af grundlaget for opsamling af aromastoffer. Gennemgang af statisk og dynamisk headspace, bærermaterialer. Opsamling ved purge and trap, ekstraktion og termisk desorption. Kromatografisk bestemmelse af komponenter ved GC-FID/GC-MS. Anvendelse af intern standard og Kovats indices ved identifikation. Forsøgsplanlægning og resultatbehandling ved regneark og statistiske metoder. Relation mellem lipidoxidation hhv metabolismer hos bakterier og gær og dannelse af relevante flygtige aromakomponenter i kød- og mejeriprodukter udfra hovedstofgrupperne kulhydrat, protein og lipid. Ved øvelser fremstilles et modellevnedsmiddel. Aromakomponenter opsamles og identificeres og relateres til produkternes forhistorie.