DTU
Uddannelse
Forrige side | Gældende version Arkiv 1997/1998 
 
91923 Fremstilling og karakterisering af levnedsmidler
Engelsk titel: Production and Characterization of Food

Type: L, Å, Sprog: DDD
obligatorisk kursus
Point: 2,5 point
Udbydes af: Institut for Anvendt Kemi (IFAK)
Faglige forudsætninger: Fulgt undevisningen på levnedsmiddeluddannelsens 1. og 2. semester
Vejledende semester: 2. semester.
Undervisningsform: Forelæsninger og øvelser
Evalueringsform: Rapportaflevering samt mundtlig fremlæggelse ( godkendt/ikke godkendt)
Bemærkninger: Kurset er obligatorisk på levnedsmiddelgrunduddannelsen (optagelsessted DTU). Kurset er valgfrit for KVL-studerende.
Kontaktperson: Jørgen Risum, IFAK, bygn. 378, tlf. 4525 5511
Kursusmål: At opnå et inroducerende kendskab til, hvorledes levnedsmidler fremstilles og karakteriseres set ud fra en kemisk, en mikrobiologisk, og en biokemisk synsvinkel.
Kursusindhold: Omfatter en produktion af udvalgte levnedsmidler (f. eks. ost, gaio, frugtsaft, mayonnaise, leverpostej og fisk). Det enkelte levnedsmiddel karakteriseres under hensyntagen til levnedsmidlets beskaffenhed: Biokemiske f.eks. lipider, proteiner, turbiditet, enzymer eller farvestoffer, emulgatorer; Mikrobiologiske f.eks. vækst, mikroskopering. udpladning og bestemmelse af bakterier (mælkesyrebakterier), svampe, gær; Fysiske f.eks. homogenisering, viscositet, stabilitet, funktionalitet, pH, tørstof, aske.