25780 Separationsmetoder for biologiske materialer
|
Engelsk titel: Separation Methods for Biological Compounds
|
| Type: | L, Å, Sprog: E |
| basiskursus |
|
Point:
5 point |
|
Tidligere kursus: C2580 |
Udbydes af:
Institut for Biokemi og Ernæring
(BE) |
Pointspærring: C2580 |
Vejledende semester:
Sidst i studiet. |
Deltager antal: Max. 16 |
Undervisningsform: Forelæsninger og øvelser. |
Evalueringsform:
Bedømmelse af skriftlig eks. forudsætter godkendelse af obl. øvelse/opg. Skriftlig eksamen
(13-skala
) |
Bemærkninger: Studerende på Levnedsmiddeluddannelsen har fortrinsret. Kurset er åbent for andre studerende i den udstrækning, der er plads. |
Kontaktperson: |
Vibeke Barkholt, BE, bygn. 224, tlf. 4525 2751 |
|
Kursusmål: At give en grundig teoretisk og praktisk indføring i nyere metoder til separation af biomolekyler, herunder makromolekyler af betydning i levnedsmiddelproduktion. At give den studerende erfaring i prøveforberedelse samt i kritisk vurdering af de opnåede resultater. At lære den studerende at vurdere og anvende de mest udbredte separationsteknikker og derved sætte den studerende i stand til at foretage et velbegrundet valg blandt eksisterende metoder til en given opgave indenfor levnedsmiddelteknologisk forskning. |
Kursusindhold: Teoretisk baggrund for separationsmetoder og detektionssystemer: Gaskromatografi, højtryksvæskekromatografi (HPLC og FPLC), kapillar elektroforese, massespektrometri, elektroforese, immunelektroforese, billedbehandling, aminosyreanalyse, proteinsekventering. Udvikling af separationsmetoder i præparativ, semipræparativ og analytisk skala og løsning af teoretiske opgaver. Prøveforberedelse. Systemer opbygges fra grunden: pakning af søjler, afprøvning og evaluering. Der arbejdes med forskellige kromatografiske matricer: Normal fase-, omvendt fase-, ionbytnings-, affinitets- og gelfiltreringskolonner, som benyttes i såvel isokratisk som gradientelueringssystemer i semipræparativ og analytisk målestok. Optimering af separationsparametre for separation af proteiner, peptider, vitaminer og lipider. Metodernes anvendelighed vurderes i forhold til de biologiske materialers stabilitet. |
|
|