DTU
Uddannelse
Forrige side | Gældende version Arkiv 1998/1999 
 
30202 Teknisk biokemi og enzymologi
Engelsk titel: Technical Biochemistry and Enzymology

Type: Å, Sprog: D
basiskursus
Point: 7.5 point
Tidligere kursus: C3002
Udbydes af: Institut for Bioteknologi (IBT)
Pointspærring: C3002
Faglige forudsætninger: C3201/24001. C2511/25111/C2320/23220.
Ønskelige forudsætninger: 30001.
Vejledende semester: 8. semester
Undervisningsform: 14 uger med 2 skemamoduler pr. uge med forelæsninger, heri indbefattet opgavegennemgangstimer.
Evalueringsform: Skriftlig eksamen (13-skala )
Bemærkninger: Kurset giver en oversigt over teknisk biokemi og er derfor en naturlig følge af C2511. Foruden en detaljeret gennemgang af enzymers kinetik, som er af betydning for 30405, fokuseres på industriel enzymologi.
Kontaktperson: Anne Meyer, IBT, bygn. 223, tlf. 4525 2598
Kursusmål: At sætte studerende i stand til at gøre rede for den biokemiske baggrund samt metoder og processer inden for et udvalg af biokemiske industrier (bl.a. med tilknytning til levnedsmiddelindustrien). At give de studerende en solid baggrund i enzymologi, herunder enzymkinetik og industriel anvendelse af enzymer.
Kursusindhold: Enzymatisk nedbrydning af stivelse, protein og non-stivelses kulhydrater. Store industrielle enzymanvendelser: Bageri, mejeri, juice og frugtsaft, foder, vask- og tekstil, pulp og papir. Industriel fremstilling af sukker, pektin, olie. Vin- og ølfremstilling. Enzymologi: Enzymklasser, enzymkinetik med et substrat, enzymkinetik med flere substrater, inhibiter. Enzymstabilitet: Indflydelse af pH, temperatur m.m. på kinetik. Immobiliserede enzymer. Enzymreaktioner i to-fase systemer, lipaser m.m.