DTU
Uddannelse
Forrige side | Gældende version Arkiv 1998/1999 
 
30212 Øvelser i levnedsmiddel- og fermenteringsteknologi
Engelsk titel: Experimental Food and Fermentation Technology

Type: Å, Sprog: E
basiskursus
Point: 7.5 point
Tidligere kursus: C3012
Udbydes af: Institut for Bioteknologi (IBT)
Pointspærring: C3072/30772.C3012
Obligatoriske forudsætninger: C2105/C8859/56059/C8860/56060/91312
Faglige forudsætninger: C2317/23117/C2319/23117
Ønskelige forudsætninger: C2551/25151/C2402/24102
Vejledende semester: 7. semester.
Deltager antal: Max. 32
Undervisningsform: Øvelser, mandag, tirsdag og torsdag eftermiddag. I gennemsnit 2 gange om ugen i 12 uger. Mødepligt.
Evalueringsform: Rapportaflevering ( bestået/ikke bestået )
Bemærkninger: Alternativ forudsætning for 30242 GXP - Good Manufacturing Practice.
Kontaktperson: Alan Friis, IBT, bygn. 221, tlf. 4525 2613
Lisbeth Olsson, IBT, bygn. 223, tlf. 4525 2677
Kursusmål: At sætte de studerende i stand til: At benytte og bedre forstå vigtige apparater, metoder, processer og teorier, der er væsentlige elementer i fagområderne levnedsmiddelindustri og bioteknologi, og som gennemgås i de kurser, der er alternative forudsætninger.
Kursusindhold: En række øvelser inden for Levnedsmiddelindustri og bioteknologi. Eksempel: Sterilisering af luft ved filtrering, omrøring og beluftning, varmetransport, varmesterilisering. Kemiske, mikrobiologiske og tekniske sider af kuldekonservering, varmekonservering og tørring. Aerobe og anaerobe fermenteringer, batch, pulse og chemostat, simulering af fermenteringsforløb, oprensning cerealkemiske målemetoder.