DTU
Uddannelse
Forrige side | Gældende version Arkiv 1998/1999 
 
30215 Eksperimentel levnedsmiddelmikrobiologi
Engelsk titel: Experimental Food Microbiology

Type: Å, Sprog: E
basiskursus
Point: 5 point
Tidligere kursus: C3015
Udbydes af: Institut for Bioteknologi (IBT)
Pointspærring: 30783.C3015
Faglige forudsætninger: 24102,24601/24602/24604
Ønskelige forudsætninger: 30212
Vejledende semester: Sidst i studiet.
Deltager antal: Max. 20
Undervisningsform: Øvelser, gruppearbejde og forelæsninger.
Evalueringsform: Rapportaflevering ( bestået/ikke bestået )
Bemærkninger: Kurset kan eventuelt tages sammen med et individuelt kursus efter nærmere aftale. Et sådant individuelt kursus kan bestå af en videre uddybning af et emne med et bredere levnedsmiddelindustrielt sigte.
Kontaktperson: Ole Filtenborg, IBT, bygn. 221, tlf. 4525 2620
Kursusmål: At give de studerende et sådant indgående praktisk og teoretisk kendskab til gær- og skimmelsvampe af betydning ved levnedsmiddelproduktion, som sætter dem i stand til at udøve en styring af disse mikroorganismers indflydelse på levnedsmidlers sundhedsmæssige og holdbarhedsmæssige kvalitet.
Kursusindhold: I kurset behandles i øjeblikket følgende emner: Fysiologi, toxicologi og anvendt taxonomi for skimmelsvampe samt analyse af produktionshygiejne på en virksomhed. Moderne mykologiske arbejdsmetoder. Isolering og identifikation af skimmelsvampe fra levnedsmidler, råvarer, tilsætningsstoffer m.v. Dyrkning og opbevaring af kulturer. Undersøgelse af fysiologiske og toxicologiske egenskaber. Kontrol med fermenteringskulturer. Anvendelse af computerbaserede identifikationsnøgler.