DTU
Uddannelse
Forrige side | Gældende version Arkiv 1998/1999 
 
30221 Levnedsmiddelvidenskab
Engelsk titel: Food Science.

Type: Å, Sprog: D
basiskursus
Point: 7,5 point
Tidligere kursus: C3024 og C3022
Udbydes af: Institut for Bioteknologi (IBT)
Pointspærring: 30771.C3024
Faglige forudsætninger: 25111,24101
Vejledende semester: Midt i studiet.
Undervisningsform: Forelæsninger. Udarbejdelse af rapporter i grupper.
Evalueringsform: Bedømmelse af skriftlig eks. forudsætter godkendelse af obl. rapporter. Skriftlig eksamen (13-skala )
Bemærkninger: Tilknyttede tilbud: 30202, 30212, 30226.
Kontaktperson: Anne S. Meyer, IBT, bygn. 221, tlf. 4525 2598
Kursusmål: At gøre de studerende fortrolige med levnedsmidlers fundamentale egenskaber. Herunder at give de studerende en forståelse af det samspil mellem råvare, procesteknologi og lagrings- og distributionsteknologi, som er en nøglefaktor i produktionen af levnedsmidler med en ønskværdig kvalitet. De studerende skal herigennem kvalificeres til at anvende kemiske grund- og ingeniørvidenskaber på problemstillinger ved fremstilling og kvalitetsvurdering af levnedsmidler.
Kursusindhold: Levnedsmidlernes hovedkomponenter (kulhydrater, proteiner, lipider og normal flora). Råvarer og råvarekvalitet (cerealier, frugt og grønt, kød, mælk, æg, fisk og skaldyr). Levnedsmiddelbioteknologi (enzymer, starterkulturer). Levnedsmidlers kvalitet (fysiske, kemiske, sensoriske og hygiejniske aspekter). Levnedsmiddelkonservering, levnedsmidlers næringsværdi og kvalitetsstyring.