DTU
Uddannelse
Forrige side | Gældende version Arkiv 1998/1999 
 
30226 Levnedsmiddelprocesteknologi
Engelsk titel: Food Engineering

Type: L, Å, Sprog: D
basiskursus
Point: 9 point
Tidligere kursus: C3025,C3081
Udbydes af: Institut for Bioteknologi (IBT)
Pointspærring: C3025.C3081.KVL 07 85 46
Faglige forudsætninger: 30224/30221/30771.C3601/36100.91733/91731(tidl. D7032)
Vejledende semester: Sidst i studiet.
Undervisningsform: Forelæsninger, seminar, projektarbejde og hjemmeopgaver.
Evalueringsform: Rapportaflevering samt mundtlig fremlæggelse (13-skala )
Bemærkninger: Tilknyttede tilbud: 30202, C3922 30212, 30242 og D6889. Kurset er en sammenlægning af de to tidligere kurser C3025 og C3081. Kurset er obligatorisk for kødindustrilinien.
Kontaktperson: Alan Friis, IBT, bygn. 221, tlf. 4525 2613
Jørgen Risum, IFAK, bygn. 378, tlf. 4525 5511
Kursusmål: At sætte de studerende i stand til at forstå opbygning og praktisk anvendelse af forskelligt levnedsmiddelprocesudstyr. Specielt fokuseres der på forståelse af samspillet mellem proces/råvare og slutproduktkvaliteten.
Kursusindhold: Procesteknologi (strømningsmekanik, masse- og varmeoverførsel). Levnedsmiddelenhedsoperationer indenfor varme- og kuldekonservering, centrifugerings- og filtreringsprocesser samt tørring (beregninger, dimensionering og modellering). Projektering af levnedsmiddelproduktionssystemer. Generel hygiejne i og hygiejnisk design af levnedsmiddelprocesudstyr. Kvalitetsstyringsprincipper, logistik og arbejdsmiljø. Der vil endvidere blive arrangeret virksomhedsbesøg.