30416 Videregående eksperimentel bioteknologi
|
Engelsk titel: Advanced Experimental Biotechnology
|
| Type: | Sprog: E |
| basiskursus |
|
Point:
10 point |
|
Tidligere kursus: C3016 |
Udbydes af:
Institut for Bioteknologi
(IBT) |
Pointspærring: C3016 |
Faglige forudsætninger: 30001.30204.24102.30601.30624.30212 |
Vejledende semester:
Sidst i studiet. |
Deltager antal: Max. 8 |
Undervisningsform: Øvelser og instruktion. |
Evalueringsform:
Rapportaflevering
(
bestået/ikke bestået
) |
Bemærkninger: Relation til forsknings- eller udviklingsopgaver i bioteknologi. |
Kontaktperson: |
Claus Emborg, IBT, bygn. 223, tlf. 4525 2702 |
|
Kursusmål: At sætte de studerende i stand til: Selvstændigt at benytte teknisk biokemiske arbejdsmetoder, der er specielle indenfor fermenteringsområdet. |
Kursusindhold: Praktisk laboratoriearbejde med avancerede fermenteringer og hertil hørende metodik og analysemetoder, hvorunder der i varierende grad lægges vægt på undersøgelser af stofomsætninger, kinetiske forhold og modelsimulering. Der vælges mellem forskellige: I. Fermenteringssystemer, II. Bioagens og III. Produkter. I. Batch fermenteringer (laboratorie- eller pilotmålestok), kontinuerlige fermenteringer (chemostat, turbidostat, flertrinsfermenteringer), bioreaktorer. II. Bakterier, skimmelsvampe, gær, alger, blandede kulturer, celle og vævskulturer, matriksbundne eller indkapslede mikroorganismer og enzymer. III. Massekulturer, intra eller extracellulær produktdannelse. |
|
|