DTU
Uddannelse
Forrige side | Gældende version Arkiv 1998/1999 
 
30771 Levnedsmiddelteknologi
Engelsk titel: Food Technology

Type: L, Å, Sprog: D
basiskursus
Point: 10 point
Tidligere kursus: C3071
Udbydes af: Institut for Bioteknologi (IBT)
Pointspærring: C3071
Faglige forudsætninger: Deltaget i 4. semester af levnedsmiddeluddannelsen eller tilsvarende
Vejledende semester: Midt i studiet.
Undervisningsform: Forelæsninger og beregningsøvelser.
Evalueringsform: Skriftlig eksamen. Hjælpemidler delvist tilladt. (13-skala )
Bemærkninger: Kurset er primært rettet mod studerende på levnedsmiddeluddannelsen. DTU-studerende, som sigter mod bioteknologifagprofilen, kan deltage efter aftale.
Kontaktperson: Jens Adler-Nissen, IBT, bygn. 221, tlf. 4525 2629
Jørgen Risum, IFAK, bygn. 376, tlf. 4525 5511
Kursusmål: At give de studerende et indgående teoretisk kendskab til levnedsmiddelkonservering og -procesteknologi.
Kursusindhold: I kurset behandles bl.a. følgende emner. Forebyggelse og hæmning af mikrobiel vækst. Varmedrabskinetik. Gennemgang af enhedsoperationer, der anvendes i levnedsmiddelteknologi: Varme- og kuldekonservering samt tørring, saltning og røgning. Centrifugerings- og filtreringsprocesser. Enzym- og fermenteringsprocesser. Miljøbelastning og energiforbrug. Økologisk fødevareproduktion. Emballering.