Tidligere kursus: C3071 |
Udbydes af:
Institut for Bioteknologi
(IBT) |
Pointspærring: C3071 |
Faglige forudsætninger: Deltaget i 4. semester af levnedsmiddeluddannelsen eller tilsvarende |
Vejledende semester:
Midt i studiet. |
Undervisningsform: Forelæsninger og beregningsøvelser. |
Evalueringsform:
Skriftlig eksamen. Hjælpemidler delvist tilladt.
(13-skala
) |
Bemærkninger: Kurset er primært rettet mod studerende på levnedsmiddeluddannelsen. DTU-studerende, som sigter mod bioteknologifagprofilen, kan deltage efter aftale. |
Kontaktperson: |
Jens Adler-Nissen, IBT, bygn. 221, tlf. 4525 2629 Jørgen Risum, IFAK, bygn. 376, tlf. 4525 5511 |
|
Kursusmål: At give de studerende et indgående teoretisk kendskab til levnedsmiddelkonservering og -procesteknologi. |
Kursusindhold: I kurset behandles bl.a. følgende emner. Forebyggelse og hæmning af mikrobiel vækst. Varmedrabskinetik. Gennemgang af enhedsoperationer, der anvendes i levnedsmiddelteknologi: Varme- og kuldekonservering samt tørring, saltning og røgning. Centrifugerings- og filtreringsprocesser. Enzym- og fermenteringsprocesser. Miljøbelastning og energiforbrug. Økologisk fødevareproduktion. Emballering. |