Tidligere kursus: C3072 |
Udbydes af:
Institut for Bioteknologi
(IBT) |
Pointspærring: 30212. C3012. C3072 |
Faglige forudsætninger: 30771(senest samtidig), statistik |
Vejledende semester:
5. semester. |
Undervisningsform: Øvelser i laboratorium, pilot plant og hjemmearbejde. |
Evalueringsform:
Rapportaflevering
(
bestået/ikke bestået
) |
Bemærkninger: Kun for levnedsmiddelstuderende. DTU-studerende henvises til 30212. |
Kontaktperson: |
Jens Chr. Frisvad, IBT, bygn. 221, tlf. 4525 2626 |
|
Kursusmål: At sætte de studerende i stand til at benytte og bedre forstå vigtige apparater, metoder, processer og teorier, der er væsentlige elementer indenfor levnedsmiddelindustrien. |
Kursusindhold: En række øvelser indenfor levnedsmiddelindustriprocesser som f.eks. varmetransport og varmesterilisering. Kemiske, mikrobiologiske og tekniske sider af kuldekonservering, varmekonservering og tørring. Ultrafiltrering af mælk, røgning af kød og raffinering af spiseolie. Produktformuleringsopgaver. |