Tidligere kursus: C3084 |
Udbydes af:
Institut for Bioteknologi
(IBT) |
Pointspærring: C3084/30784 |
Faglige forudsætninger: Bestået levnedsmiddelingeniøreksamen. |
Vejledende semester:
Sidst i studiet. |
Undervisningsform: Forelæsninger, ekskursioner, øvelser. |
Evalueringsform:
Bedømmelse af skriftlig eksamen forudsætter godkendelse af obligatoriske øvelser. Skriftlig eksamen
(13-skala
) |
Bemærkninger: Kurset bør principielt tages samtidig med kursus i ferskkødsteknologi. Godkendelse af obligatoriske opgaver er en forudsætning for deltagelse i eksamen. Kurset er obligatorisk på kødindustrioverbygningen. |
Kontaktperson: |
Jens Adler-Nissen, IBT, bygn. 221, tlf. 4525 2629 |
|
Kursusmål: At give de studerende en oversigt over de forskellige former for oparbejdning af kødprodukter med henblik på både at optimere kvalitet og udbytte. Praktisk anvendelse af mange af de tidligere, grundlæggende fag, inklusive fysisk kemi, levnedsmiddelkemi og -mikrobiologi. Desuden ved praktisk gennemgang af forskellige former for forarbejdning at opnå en god forståelse for de teknologiske muligheder for forarbejdning af kødprodukter. |
Kursusindhold: Findeling af kød, saltning/marinering, hjælpestoffer og tilsætningsstoffer, tørring, røgning, varmebehandling, emballering og lagring. Kombinerede konserveringsprocesser (hurdle teori). Produktudvikling. |