DTU
Uddannelse
Forrige side | Gældende version Arkiv 1998/1999 
 
CS130 Specialkursus ved IBT
Engelsk titel: Special Course at Department of Biotechnology

Type: Sprog: E
Point: 5-15 point
Udbydes af: Institut for Bioteknologi (IBT)
Faglige forudsætninger: Afhænger af kursusemne.
Vejledende semester: Sidst i studiet.
Undervisningsform: Aftales med lærerer.
Evalueringsform: Rapportaflevering ( bestået/ikke bestået )
Bemærkninger: Studerende skal i god tid inden tilmeldingen kontakte faglæreren.
Kontaktperson: Claus Emborg, IBT, bygn. 223, tlf. 4525 2702
Per Væggemose Nielsen, IBT, bygn. 221, tlf. 4525 2631
Kursusindhold: Løsning af konkret opgave eller indøvelse af metode eller lignende. Opgaverne vil typisk have tilknytning til instituttets forskningsområder, som for nærværende bl.a. er: Enzymkinetik og -analysemetoder, produktion af fermenterede levnedsmidler, konserverings- og forarbejdningsmetoder for levnedsmidler, mikrobiel økologi, -taxonomi og toxikologi, analyse og vurdering af levnedsmidlers sensoriske egenskaber, kemisk analyse af levnedsmiddelkomponenter og mikrobielle metabolitter. Fermenteringsundersøgelser med hertil hørende metodik og analysemetoder hvorunder der i varierende grad lægges vægt på mikrobiel fysiologi, stofomsætninger, kinetiske forhold, modelsimulering. Bioindustrielle oprensningsprocesser bl.a. mikro- og ultrafiltrering. Affinitets- og andre kromatografiske metoder. Dyrkning af mammale celler. Produktion af mælkesyre, alkohol, gær, biomasse fra methan, penicillin, amylase og proteinase A.