|
91522 Analytisk biokemi, laboratoriekursus
| |
Engelsk titel: Biochemistry, Laboratory Course
| |
| | Type: | L, Å, Sprog: D |
| obligatorisk kursus |
|
|
Point:
2,5 point |
|
| Udbydes af:
Institut for Anvendt Kemi
(IFAK) |
| Faglige forudsætninger: Forudgående eller sideløbende deltagelse i 91324 |
| Vejledende semester:
2. semester. |
| Undervisningsform: Laboratoriearbejde i såvel semesteret som i heltidsperioden efter 2. semester |
| Evalueringsform:
Godkendelse af obligatoriske øvelser
(
godkendt/ikke godkendt) |
| Kontaktperson: |
H. J. Seidel Nielsen, IFAK, bygn. 378, tlf. 4525 5413 |
|
| Kursusmål: At vise elementer af biokemisk analyseteknik. At bibringe de studerende grundlæggende håndelag for biokemisk arbejde i laboratoriet. At danne fundament for videregående undervisning indenfor levnedsmiddel- og fermenteringsindustri. |
| Kursusindhold: Metoder til bestemmelse af f. eks. lipid, protein, mono- og polysaccharid, vand, aske, alkohol og syre i et levnedsmiddel og af komponenter i gæringsvæsker. Enzymkinetik. Elektroforese, iso elektrisk fokusering. Størrelseschromatografi (protein), HPLC (kulhydrat) og GC teknik (fedtsyrer). Nukleinstofbestemmelse, smeltekurve. |
|
|