91533 Levnedsmiddelindustrielle enhedsoperationer
|
Engelsk titel: Unit Operations in Food Industry
|
| Type: | L, Å, Sprog: D |
| obligatorisk kursus basiskursus |
|
Point:
10 point |
|
Udbydes af:
Institut for Anvendt Kemi
(IFAK) |
Vejledende semester:
3. semester. |
Undervisningsform: Forelæsninger, regneøvelser og gruppearbejde. |
Evalueringsform:
Skriftlig eksamen. Hjælpemidler delvist tilladt.
(13-skala
) |
Bemærkninger: Kurset er obligatorisk for levnedsmiddeluddannelsen (DTU ogKVL). Kurset udbydes første gang E 2000.
Første del af eksamen (ca. 25%) er uden hjælpemidler.
Anden del af eksamen (ca. 75%) er med alle hjælpemidler. |
Kontaktperson: |
Jørgen Risum, IFAK, bygn. 378, tlf. 4525 5511 |
|
Kursusmål: At gøre de studerende fortrolige med processer, apparatur og regnemetoder i relation til industriel oparbejdning af levnedsmidler. De studerende skal på baggrund af dette kursus sammen med kurset Levnedsmiddelteknologi (30773) kunne foretage beregninger, der er nødvendige ved procesvurderinger (konservering, holdbarhed, energiforbrug, apparatur dimensionering o. lign.). De studerende skal kunne vurdere anvendeligheden af forskellige enhedsoperationer i forbindelse med behandling af forskellige typer levnedsmidler. |
Kursusindhold: I kurset behandles bl. a. følgende emner: Størrelsesreduktion, blanding (væske/væske, væske/fast stof, fast stof/fast stof, emulgering), fluid mekanik (strømning, pumper), størrelsessortering (herunder filtrering), sedimentationsprocesser (centrifugering, fluidisering, pneumatisk transport), varmetransmission (opvarmning, nedkøling, frysning, ikke-stationær/stationær), massetransport (tørring, ekstraktion, destillation, luftkonditionering, absorbtion), membranprocesser (omvendt osmose, ultrafiltrering), simpel reaktionskinetik, holdbarhed, kvalitet/kvalitetsbevarelse. |
|
|