DTU
Uddannelse
Forrige side | Gældende version Arkiv 1998/1999 
 
91569 Aroma - dannelse og detektion
Udbydes i samarbejde med Institut for Bioteknologi (IBT) og Mejeri- og Levnedsmiddelinstituttet (MLI) på KVL
Engelsk titel: Flavour - Formation and Detection

Type: L, Å, Sprog: E
valgfrit kursus
Point: 5 point
Tidligere kursus: C3085/30785/30786
Udbydes af: Institut for Anvendt Kemi (IFAK)
Faglige forudsætninger: 30771 og 30772/23117/24001/91531/03 06 11
Vejledende semester: 5.-9. semester
Undervisningsform: Forelæsninger samt eksperimentelle øvelser og projektopgaver.
Evalueringsform: Rapportaflevering samt mundtlig fremlæggelse ( godkendt/ikke godkendt)
Bemærkninger: Kurset henvender sig til alle, der ønsker større viden om metoder til at analysere for aromastoffer, lugtstoffer og andre flygtige forbindelser i levnedsmiddel- og ikke-levnedsmiddel matricer.
5. semester på levnedsmiddeluddannelsen
Kontaktperson: Marianne Kemner, IFAK, bygn. 378, tlf. 4525 5507
Louise Stahnke, IBT, bygn. 221, tlf. 4525 2605
Michael Agerlin Petersen, MLI/KVL, tlf. 3528 3243, BE
Kursusmål: At de studerende indføres i teori og praksis ved instrumental aromaanalyse og kan relatere indholdet af aromakomponenter til reaktioner i et produkt.
Kursusindhold: Teoretisk og praktisk gennemgang af principperne for prøveudtagning af aromastoffer ved statisk og dynamisk headspaceopsamling, destillation og ekstraktion. Interaktion mellem aromakomponenter og levnedsmiddelmatriks (selektiv adsorption, relativ flygtighed, fordeling mellem vand- og fedtfase). Teori og øvelser i kapillar-GC, anvendelse af intern standard og Kovats indices. Detektorer herunder FID og MS. Statistisk forsøgsopsætning og signalbehandling. Fejlkilder. Relation mellem metaboliske eller kemiske reaktioner og aromadannelse. Aromaopfattelse og effluent sniffing. Behandling af data ved statistiske metoder.