DTU
Uddannelse
Forrige side | Gældende version Arkiv 1998/1999 
 
91574 Fermenteringsteknologi, øvelser
Engelsk titel: Fermentation Technology, laboratory course

Type: Å, Sprog: D
valgfrit kursus
Point: 5 point
Tidligere kursus: D6887
Udbydes af: Institut for Anvendt Kemi (IFAK)
Pointspærring: D6887
Faglige forudsætninger: D6843. D6848/91541/91564. Ikke samtidig med 91565
Vejledende semester: 6. eller 7. semester.
Deltager antal: Max. 12
Undervisningsform: Laboratorieøvelser med tilhørende rapportskrivning.
Evalueringsform: Godkendelse af laboratoriearbejde og rapportaflevering. ( godkendt/ikke godkendt)
Bemærkninger: Af hensyn til organismernes vækst kan det være nødvendigt med kortere tilstedeværelse uden for den skermalagte øvelsestid.
Kontaktperson: S. Thoustrup Hansen, IFAK, bygn. 378, tlf. 4525 5514
Kursusmål: At give et sådant kendskab til og en sådan forståelse for væsentlige dele af den generelle og tekniske mikrobiologi, at man er i stand til at deltage i drifts- og udviklingsarbejde inden for dette område.
Kursusindhold: Enrichment og isolering af produktionsstammer. Konservering af mikroorganismer. Optimering af mikrobielle cellers vækst og produktdannelse. Ændring af mikroorganismers genetiske egenskaber, herunder basale metoder i molekulær biologi (genteknologi). Mikrobielle produktioner ved submerse fermenteringer, dels som batchprocesser, dels som kontinuerlige. Opremsning af fermenteringsprodukter. Simulering af fermenteringsprocesser.