DTU
Uddannelse
Forrige side | Gældende version Arkiv 1998/1999 
 
91923 Fremstilling og karakterisering af levnedsmidler
Engelsk titel: Production and Characterization of Food

Type: L, Å, Sprog: D
obligatorisk kursus
Point: 2,5 point
Udbydes af: Institut for Anvendt Kemi (IFAK)
Faglige forudsætninger: Fulgt undevisningen på levnedsmiddeluddannelsens 1. og 2. semester
Vejledende semester: 2. semester.
Undervisningsform: Forelæsninger og øvelser
Evalueringsform: Rapportaflevering samt mundtlig fremlæggelse ( godkendt/ikke godkendt)
Bemærkninger: Kurset er obligatorisk på levnedsmiddeluddannelsen. Kurset er et samarbejde mellem Institut for Anvendt Kemi, Institut for Biokemi og ernæring, Institut for Bioteknologi og Institut for Mikrobiologi.
Kontaktperson: Jørgen Risum, IFAK, bygn. 378, tlf. 4525 5511
Kursusmål: At opnå et introducerende kendskab til, hvorledes levnedsmidler fremstilles og karakteriseres set ud fra en fysisk, en kemisk, en mikrobiologisk, og en biokemisk synsvinkel.
Kursusindhold: Omfatter en produktion af udvalgte levnedsmidler (f. eks. ost, surmælksprodukter, frugtsaft, mayonnaise, leverpostej og fisk). Det enkelte levnedsmiddel karakteriseres under hensyntagen til levnedsmidlets beskaffenhed: Biokemiske f.eks. lipider, proteiner, enzymer, farvestoffer, emulgatorer og pH; Mikrobiologiske f.eks. vækst, mikroskopering. udpladning og bestemmelse af bakterier (mælkesyrebakterier), svampe, gær; Fysiske f.eks. homogenitet, tekstur, viscositet, turbiditet, stabilitet, farve, tørstof, aske.