DTU
Uddannelse
Forrige side | Gældende version Arkiv 1998/1999 
 
24781 Molekylærbiologi og fysiologi af gær, skimmelsvampe og mælkesyrebakterier
Engelsk titel: Molecular biology and physiology of yeast, fungi and lactic acid bacteria.

Type: L, Å, Sprog: E
basiskursus
Point: 6 point
Tidligere kursus: C2480 (delt)
Udbydes af: Institut for Mikrobiologi (IM)
Pointspærring: C2480
Faglige forudsætninger: 24101 eller fuldført 5. semester af levnedsmiddeluddannelsen
Vejledende semester: 4. - 7. semester
Undervisningsform: Forelæsninger og kollokvier.
Evalueringsform: Skriftlig eksamen (13-skala )
Kontaktperson: IngridVilladsen, IM, bygn. 301, tlf. 4525 2503
Kursusmål: At opnå et basalt kendskab til taxonomi, vækstfysiologi, genetik og molekylær biologi hos de organismer, der er vigtige i levnedsmiddelsammenhæng blandt primært gær, skimmelsvampe og mælkesyrebakterier.
Kursusindhold: Omfatter en morfologisk, fysiologisk og taxonomisk beskrivelse af gær, skimmelsvampe og mælkesyrebakterier. Derudover genetik og molekylær biologi hos de eukaryote organismer, gær og skimmelsvampe samt mælkesyrebakterier.