DTU
Uddannelse
Forrige side | Gældende version Arkiv 1998/1999 
 
24782 Øvelser i molekylærbiologi og fysiologi hos gær og mælkesyrebakterier
Engelsk titel: Experimental molecular biology and physiology in yeast and lactic acid bacteria.

Type: L, Å, Sprog: E
basiskursus
Point: 6 point
Tidligere kursus: C2480 (delt)
Udbydes af: Institut for Mikrobiologi (IM)
Pointspærring: C2480
Faglige forudsætninger: 24772 eller 24102
Vejledende semester: Midt i studiet.
Deltager antal: Max. 24
Undervisningsform: Øvelser i tre-ugers perioden
Evalueringsform: Rapportaflevering ( bestået/ikke bestået )
Kontaktperson: Jure Piskur, IM, bygn. 301, tlf. 4525 2518
Kursusmål: At bibringe den studerende omfattende praktiske færdigheder i molekylærbiologisk, genetisk, og fysiologisk håndtering af de vigtige mikroorganismer i levnedsmiddelsammenhænge.
Kursusindhold: Kursus omfatter molekylærbiologiske, genetiske og fysiologiske øvelser med mælkesyrebakterier og gær. Gærdelen er baseret på genetisk transformation af gær med karakterisering af det introducerede DNA. Til forståelsen af rekombinante mekanismer i højere eukaryote organismer vil klassiske genetiske metoder, DNA isolering, kromosom separering, restriktionsanalyse, Southern blotting og hybridisering samt PCR teknikker blive brugt til analysen af de transformerede stammer. Mælkesyrebakteriedelen omhandler sammenligning af mutageneseteknikker med og uden gensplejsning samt efterfølgende genetisk og biokemisk karakterisering af mutanter. Endvidere detektion af bakterier i levnedsmidler (youghurt) ved hjælp af PCR og dot-blot teknikker samt karakterisering af plasmidbårne egenskaber hos Lactococcus lactis ved vækst i mælk.