DTU
Uddannelse
Forrige side | Gældende version Arkiv 1999/2000 
 
25773 Ernæring
Engelsk titel: Human Nutrition
Sprog: engelsk Point: 5
Type: basiskursus, kursus på phd-niveau, udbydes under åben uddannelse, kursus på levnedsmiddeluddannelsen
Sprog: engelsk

Tidligere kursus: C2573
Pointspærring: 25231/C2531.C2573
Faglige forudsætninger: 25771,25111
Vejledende placering: Midt i studiet.
Undervisningsform: Forelæsninger
Evalueringsform Skriftlig eksamen. Hjælpemidler ikke tilladt.
Karakter: 13-skala
Bemærkninger: Kurset er obligatorisk for studerende på Levnedsmiddeluddannelsen. Det er en fordel, at følge 25241 Human fysiologi senest samtidig.
Kontaktperson: Carl-Erik Høy, bygn. 224, tlf. 4525 2737, email carl-erik.hoy@biocentrum.dtu.dk
Klaus Bukhave, bygn. 224, tlf. 4525 2739, email klaus.bukhave@biocentrum.dtu.dk

Institut: Institut for Biokemi og Ernæring
Studieudvalg: LMU
Kursusmål: At give den studerende en forståelse for den humane ernæring på et biokemisk og fysiologisk grundlag og at relatere ernæring til sundhed samt økonomiske og samfundsmæssige forhold.
Kursusindhold: Fødens behandling og passage gennem mave-tarmkanalen. Omsætning af kulhydrater, proteiner og lipider, herunder essentielle næringsstoffer samt proteiners biologiske værdi. Organismens energiomsætning. Væske- og elektrolytstofskiftet. Mangelsygdomme, herunder specielt lidelser forårsaget af protein-, energi- og mineraldeficiens. Ernæringsbehov hos børn og svangre. Indførsel i sammenhængen mellem ernæring og hjerte-karsygdomme samt sukkersyge. Ernæringsbetingede sygdomme i udviklingslande vs industrialiserede lande. Eksperimentelle ernæringundersøgelser.