DTU
Uddannelse
Forrige side | Gældende version Arkiv 1999/2000 
 
10061 Fagpakkeprojekt (teknisk fysik)
2-semester kursus. 1. del af 10061/10062. Kurset giver kun point sammen med 10062 Engelsk titel: Physics Project
Sprog: dansk Point: (10)
Type: basiskursus, udbydes under åben uddannelse
Sprog: dansk

Tidligere kursus: C1540/41
Pointspærring: C1805/10215/C1541
Faglige forudsætninger: 10007 (senest samtidig)
Vejledende placering: 3. semester.
Undervisningsform: Forelæsning, gruppearbejde samt laboratoriearbejde 1 eftermiddag om ugen
Evalueringsform Godkendelse af obligatoriske øvelser
Karakter: bestået/ikke bestået
Bemærkninger: Kurset udbydes kun som en del af Teknisk-Fysikfagpakken og kan ikke tages af øvrige studerende. Kurset strækker sig over to semestre. Tilmelding til kurset foretages kun i efterårssemestret. Tilmelding overføres automatisk til forårskursus nr. 10062.
Kontaktperson: Knud Aage Mørch, bygn. 307, tlf. 4525 3117, email K.A.Morch@fysik.dtu.dk, http://info.fysik.dtu.dk/struktur/morch.html

Institut: Institut for Fysik
Studieudvalg: MIFSU
Kursusmål: At indføre de studerende i eksperimentel fysisk metoder og teknikker, samt at give kendskab til måleapparater og transducere. Ved arbejde med konkrete fysiske problemstillinger er det målet at give de studerende indsigt i planlægning og udførelse af målinger på basis af fysikkens love og ved brug af egnede modeller. herefter analyseres og bearbejdes måledata. Der lægges vægt på måleusikkerhed, som indgår i præsentation af resultaterne. Målingers reproducerbarhed og estimering af systematiske fejl er derfor centrale emner i forbindelse med det måletekniske arbejde. Udfærdigelse af rapport er obligatorisk for alle arbejder.
Kursusindhold: Teori: Brush-up af "eksperimentel måleteori" (præsenteret og anvendt i kursus 10001). Grundlaget for øvelserne indenfor elektroteknik gives som indledning til kursus 10007. Laboratoriearbejde: 6 obligatoriske øvelser samt i forbindelse med selve projektet. Projekt: Der udbydes emner med relation til forskningsaktiviteterne ved Institut for Fysik samt enkelte andre DTU-institutter, og de studerende vælger selv blandt disse. Efter planlægningsfasen fremlægger de studerende deres projekt mundtligt, senere skrives en midtvejsrapport, som skal styrke kvaliteten af det eksperimentelle arbejde i den afsluttende fase og af selve projekt-rapporten.